Zoek

ABT power voor je Audi

abt-power
Het maakt niet uit of het om benzine- of dieselmotoren gaat, ’s werelds grootste veredelaar van auto’s uit het VW-concern, biedt voor bijna alle motoren vermogensvermeerdering aan.
Moeten het een paar extra krachtige paarden zijn zodat de soevereiniteit in het alledaags verkeer weer klopt? Dan is ABT POWER voor de Audi de juiste keuze.

100jaar-logo-auto
Hierbij wordt het motorstuur apparaat geoptimeerd en perfect op het karakter van de Audi afgestemd. Met de zgn. ‘Chiptuning’ heeft dat eigenlijk niets meer van doen, want bij ABT POWER volgt geen riskante ingreep in de hardware van de auto.

Er wordt ‘slechts’ software veranderd. Het lijkt simpel, maar daar aan voorafgaand is een enorme ontwikkeling voorafgegaan, zoals Christian Abt verduidelijkt. “Wij moeten van elk model en van elke motor de gegevens opnieuw programmeren en aansluitend al rijdend onderzoeken.
Pas als de vermogenstoename op het gebruik van alle dag is afgestemd, kan de klant het bestellen”. Om de belastingen van een autoleven te simuleren, rijden Christian Abt en zijn mensen niet alleen duizenden kilometers onder ‘normale’ wegomstandigheden en op testcircuits, maar de motoren worden ook op testbanken uitvoerig getest.

Hiermee blijft niet alleen bij een nieuwe Audi de garantie van kracht, maar zij kunnen hierdoor ook de ‘gebruikte’ Audi een garantie op de vermogensvermeerdering geven.

Natuurlijk kunnen ook klanten die nog meer willen hebben dan ABT POPER aanbiedt, er zeker van zijn dat de Audi niet alleen sneller en sportiever is, maar ook absoluut betrouwbaar blijft. Wie kiest voor ABT POWER S, krijgt tot in het kleinste detail geteste techniek van ABT, en dat met garantie. Want naast de veranderde motorsturing wordt ook nog een andere turbolader ‘Made in Kempten’ ingezet. Alle componenten zijn perfect passend en hoogefficiënt op elkaar afgestemd.

Met het credo van ABT Sportsline maakt Christian Abt het nog eens duidelijk: “onze taak is het de klant een maximum aan rijplezier en dynamiek met 100% kwaliteit, dus bouwdelen die voor alledaags gebruik geschikt zijn en een lang leven hebben, aan te bieden”.
Met ABT POWER R ontstaat een echte supersporter. Zo gaat het vermogen van bijvoorbeeld de Audi S5 met de 4.2 V8, met 45% omhoog naar imposante 510 pk (375 kW). Dat is mogelijk door een optimale combinatie tussen motorsturing en een ABT compressor.

ABT biedt niet alleen vermogen in de beste kwaliteit, want succesvol onderzoekt de onderneming ook als het er om gaat, rijplezier met milieu en economie te koppelen. Het jongste voorbeeld daarvan is de 1.4 TSI uit het VW-concern. Bij ABT Sportsline heef deze ‘kleine’ het vermogen gekregen van zijn grote broer, de standaard 2.0 TFSI, maar dan met duidelijk minder brandstofverbruik en de daarmee gepaard gaande C)2-uitstoot.

Meer informatie: ABT-Sportsline

1 gedachte over “ABT power voor je Audi”

  1. Mijn audi a4 3.0 tdi zou op papier ook door ABT kunnen worden aangepakt. Maar toen het erop aankwam ging PON, het is lease, ervoor liggen ivm de garantie….
    Onbegrijpelijk, hoezo garantie van ABT? Waarom neemt PON daar dan geen genoegen mee?

Reacties zijn gesloten.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen