Zoek

Viervoudige zege voor Audi in eerste DTM-race 2009 [Persbericht]

audi_motorsport-090516-0791
• Tom Kristensen wint openingsrace van zijn afscheidsseizoen
• Audi-coureurs bezetten eerste vier plaatsen op Hockenheim
• 100e race ‘nieuwe’ DTM bij 100 jaar Audi
De start van het nieuwe DTM-seizoen had voor Audi nauwelijks beter kunnen zijn. In de 100e race van de ‘nieuwe’ DTM na de heropleving van de serie in het jaar 2000, bezetten Audi-coureurs de eerste vier plaatsen. De Deen Tom Kristensen behaalde de overwinning, gevolgd door zijn merkgenoten Timo Scheider, Oliver Jarvis en Markus Winkelhock. Voor Audi was het de 49e overwinning in een DTM-race, voor Tom Kristensen zijn vierde DTM-zege en een uitstekende start in het jaar waarin Audi het 100-jarig bestaan viert. Niet voor niets is Kristensens Audi A4 DTM gesierd met het opschrift ‘100 Jahre Audi’.

Op vrijdag had Tom Kristensen aangekondigd dit jaar zijn laatste seizoen in de DTM te rijden. “Vanaf 2010 wil ik me volledig concentreren op het racen met sportwagens”, aldus de Deen, met zijn 41 jaar de oudste coureur in het startveld van de DTM. Hij won maar liefst acht keer de legendarische 24-uursrace van Le Mans en is daarmee recordhouder. Dat Kristensen ook in de DTM nog volop meekan, bewees hij al met zijn tweede tijd in de kwalificatietraining op zaterdag, achter zijn Zweedse merkgenoot Mattias Ekström.

Lekke band treft Ekström in het zicht van de overwinning
Diezelfde Ekström, in 2004 en 2007 DTM-kampioen, bepaalde ook tijdens het grootste deel van de 39 ronden lange race het tempo. Hij leidde met een comfortabele voorsprong en leek zonder problemen de overwinning naar huis te kunnen rijden, totdat een lekke linker achterband met nog twee ronden te gaan een extra pitstop met bandenwissel noodzakelijk maakte. Daarmee kreeg Kristensen de eerste plaats en uiteindelijk de overwinning in de schoot geworpen. Ekström werd nog als zevende geklasseerd.

Rijders met Audi-‘Jahreswagen’ in de punten
Achter winnaar Kristensen en titelverdediger Timo Scheider, die evenals vorig jaar bij de seizoensouverture op Hockenheim als tweede eindigde, werden de beide Audi-coureurs Oliver Jarvis en Markus Winkelhock met een zogeheten ‘Jahreswagen’ respectievelijk als derde en vierde geklasseerd. Jarvis behaalde zijn eerste podiumplaats, ook Winkelhock kon zijn tot nu toe beste resultaat in de DTM laten aantekenen.

‘Sterke teamprestatie’
Audi-sportdirecteur dr. Wolfgang Ullrich was bijzonder tevreden: “Dit was een hele sterke teamprestatie. Net als in de beide voorgaande jaren was de Audi A4 DTM in Hockenheim ook ditmaal weer dominant. Het was een fantastische race voor Audi.” Op 31 mei wordt de volgende DTM-race verreden op de EuroSpeedway Lausitz. Komende week nemen de Audi-teams Abt Sportsline en Phoenix Racing met in totaal vier Audi’s R8 LMS deel aan de 24-uursrace op de Nürburgring-Nordschleife. DTM-coureurs Mattias Ekström, Mike Rockenfeller en Timo Scheider maken daar deel uit van de rijdersbezetting.

 

Bron: Audi Nederland

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen