AudiBlog.nl

Lamborghini komt met mild hybride techniek

Bij Lamborghini denken we momenteel nog zuiver aan brullende motoren met minimaal tien cilinders, maar ook het merk uit Sant’Agata moet mee in de vaart der volkeren. Vandaar dat het werkt aan een auto met hybride technologie.


Dat heeft Lamborghini-baas Stephan Winkelmann in een interview met de Duitse editie van Financial Times gezegd. Hij licht toe: “Ik kan me voorstellen dat we in de toekomst met een mild hybrid komen (een elektromotor die niet alleen dient om de motor te starten, maar ook om de verbrandingsmotor te assisteren bij het wegrijden of anderszins te accelereren). Een geheel elektrische Lambroghini komt er niet, ook niet in de verre toekomst.”
Om de uitstoot van kooldioxide te beperken, investeert Lamborghini de komende jaren 35 miljoen euro. De fors gedaalde winst in de eerste helft van 2008 (met 5,4 miljoen euro 85 procent lager dan in het eerste halfjaar van 2008) brengt deze investeringen niet in gevaar. We moeten nog wel even geduld hebben voor we een mild hybrid-Lambo kunnen bestellen. Het Italiaanse merk verwacht de techniek pas in 2015 te introduceren in het gamma.

Bron:  Autoweek


Gerelateerd nieuws