AudiBlog.nl

Audi winnaar Imago-Report van Auto Zeitung [persbericht]

AU080368_large[1]

• Mening van meer dan 20.000 lezers over 50 automerken
• Zesde overwinning op rij voor Audi
• Audi wint zeven van de 20 categorieën, zes tweede plaatsen

Audi is voor de zesde keer op rij winnaar bij het Imago-Report van het toonaangevende Duitse tijdschrift Auto Zeitung. In dit report spraken meer dan 20.000 lezers zich uit over 50 automerken; daarbij waren er 20 verschillende beoordelingscriteria. Audi eiste in zeven categorieën de overwinning voor zich op en behaalde zes tweede plaatsen.

A4Q090065

Eén van de vragen in het Imago-Report van Auto Zeitung was deze: ‘Welk merk bouwt vooruitstrevende auto’s?’ Maar liefst 58,7% van de respondenten wees Audi daarbij aan als nummer één. Audi won daarmee met duidelijke afstand tot de nummer twee. Op de vragen welk merk zeer betrouwbare, goed afgewerkte en fraai vormgeven auto’s bouwt, haalde Audi eerste plaatsen met respectievelijk 51, 63,8 en 45,8% van alle stemmen. De lezers van Auto Zeitung gaven eveneens in meerderheid aan Audi als bijzonder sympathiek merk te zien (40,8%), als succesvol in de autosport (49,5%) en als een merk dat goede advertentie-uitingen heeft (36,8%). Ook deze scores waren goed voor de overwinning in de desbetreffende categorieën.

A5090044

Daarnaast haalde Audi tweede plaatsen op criteria als restwaardeontwikkeling, veiligheid en de kwaliteit van de dealervestigingen en werkplaatsen.

Bron: Audi Nederland


Gerelateerd nieuws