AudiBlog.nl

Audi: Wat te doen als Piëch roept?

Donau kurier foto OH

Rupert Stadler (rechts) met zijn voorganger bij Audi, Martin Winterkorn.

Want Rupert Stadler nam tot nu toe aan alle VW-bestuurszittingen deel. Vanaf 1 januari 2010 heeft hij ook de status van volwaardig lid en vertegenwoordigd in het bestuur het merk Audi, blijft echter tegelijkertijd ook Chef van de autobouwer uit Ingolstadt.

Ook Martin Winterkorn oefende deze dubbelfunctie binnen het concern uit. Wat hem ook met Martin Winterkorn verbindt is het feit dat beiden de absoluut als vertrouwenspersonen van Ferdinand Piëch gelden.

Daarom is het volgens geruchten niet verwonderlijk dat Piëch Stadler graag dichter in de buurt wil hebben, het liefst als Concernchef Financiën, een positie die tot dusver Hans Dieter Pötsch bekleedde.
Over het vervangen van Pieschetsrieder-pupil Hans Dieter Pötsch werd al in 2006 gespeculeerd. Volgens de laatste geruchten uit het Concern gaat hij in het kader van een herstructurering de bedrijfswagenafdeling van VW overnemen. En zo komt dan de stoel in de Chefskamer in Wolfsburg vacant.

Ook al wordt in leidinggevende kringen bij Audi en VW plechtig beweerd dat de roep om Rupert Stadler naar het VW-bestuur zich al in het eindstadium bevindt, de ombouw van VW tot grootste autobouwer van de wereld is nog lang niet afgesloten. En dat Ferdinand Piëch aan de top van zijn automerken ook graag een Ingenieur heeft, is ook geen geheim meer.

De verbazing is in elk geval niet overmatig groot, als Ferdinand Piëch aan Rupert Stadler nu toch meer verantwoording in Wolfsburg zou overdragen en daarvoor in Ingolstadt een Ingenieur installeert: Ullrich Hackenberg bijvoorbeeld, momenteel ontwikkelingchef bij VW want hij was al eerder gegadigde voor de Chefstoel bij Audi.
Maar voorlopig blijft Stadler aan de Donau.

Via: Donau Kurier
Foto: Oh


Gerelateerd nieuws