Zoek

Volkswagen Group voorop met Euro 5-modellen [persbericht]

Groene Audi Labels

37,6% van de afgeleverde Euro 5-modellen afkomstig van Volkswagen-concern
VOLKSWAGEN GROUP VOOROP MET EURO 5-MODELLEN

De Volkswagen Group vervult een voortrekkersrol als het gaat om het aanbod van auto’s die voldoen aan de Euro 5-emissienorm. Dit komt naar voren uit onderzoek van de ADAC. Volgens deze automobilistenvereniging voldoen in totaal 774 van de 2.615 in Duitsland beschikbare nieuwe automodellen aan deze norm. Het merk met de meeste Euro 5 modellen is Audi; Volkswagen volgt op de tweede plaats.

Audi heeft met 119 modellen de meeste auto’s in het programma die voldoen aan de Euro 5-emissienorm. Volkswagen volgt met 96 modellen op de tweede plaats. Het Volkswagen concern biedt met de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda en Porsche in totaal 291 modellen aan die aan deze norm voldoen. Daarmee heeft de Volkswagen Group een Euro 5-‘marktaandeel’ van maar liefst 37,6%. Opmerkelijk is dat meer dan de helft (481 van 774) van de beschikbare Euro 5-modellen van Duitse makelij zijn.

Euro 5
De Euro 5-emissienorm is sinds 1 september 2009 van kracht. Hij geldt voor alle nieuwe modellen die vanaf die datum nieuw op de markt zijn gekomen. Auto’s die op dat moment al op de markt waren en die voldoen aan de minder strenge Euro 4-norm, mogen nog tot 1 januari 2011 worden verkocht. Na die tijd mogen alleen nog Euro 5-modellen worden verkocht. Op 1 september 2014 wordt de Euro 6-norm van kracht. Volkswagen en Audi bieden nu al diverse modellen aan die aan deze norm voldoen.

Zuinig
De ADAC heeft ook onderzoek gedaan naar de auto’s die in hun segment het laagste gemiddelde verbruik en dus de gunstigste emissiewaarden voor zich laten noteren. Ook in dit onderzoek, waarbij ruim 8.000 automodellen waren betrokken, komt de Volkswagen Group nadrukkelijk als koploper naar voren. In totaal waren er acht podiumplaatsen in diverse segmenten, verdeeld over de merken Volkswagen (4 modellen), Škoda (3) Audi (1), en SEAT (1)

Bedrijfswagens
Naast de Euro 5-modellen voor personenwagens levert Volkswagen AG ook al zijn Bedrijfswagens op Euro 5. De Caddy, Caddy Maxi, Transporter , Crafter en ook de Amarok in 2010 zijn leverbaar met Euro 5-motoren.

Bron: VW Nederland

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen