AudiBlog.nl

Audi start 2010 met belangrijke onderscheidingen [persbericht]

• Audi e-tron wint Best in Show-award op Detroit Autoshow
• Award for Design Excellence voor nieuwe Audi A8

Design is één van dé pijlers van Audi. Keer op keer verrast het merk met vooruitstrevende en toch duidelijk herkenbare ontwerpen. De typische Audi designfilosofie leidt ook nu weer tot belangrijke onderscheidingen. Zo eiste de Audi e-tron op de autotentoonstelling van Detroit de ‘Best in Show’-award voor zich op. De nieuwe Audi A8 werd onderscheiden met de prestigieuze Award for Design Excellence.


De redactie van het Amerikaanse vakblad AutoWeek beloonde het in Detroit getoonde, elektrisch aangedreven studiemodel Audi e-tron met de eervolle titel ‘Best in Show’. Volgens AutoWeek-redacteur Wes Raynal was de redactie van het blad vrijwel unaniem in de keuze voor het spectaculaire studiemodel. Raynal: “Hoewel de Audi e-tron nog een studiemodel is, zijn we zeer enthousiast over zijn formaat én zijn proporties.”

Voor de tweede keer op rij: Award for Design Excellence

Een belangrijke onderscheiding was er in Detroit ook voor de nieuwe Audi A8. De toplimousine kreeg van de EyesOnDesign-jury de prestigieuze Award for Design Excellence toebedeeld. De Audi A8 kreeg deze prijs in de categorie ‘Best Production Vehicle Design Debut’. Audi won de prijs voor het tweede achtereenvolgende jaar – in 2009 werd de Audi Sportback Concept al onderscheiden met de Award for Design Excellence.

Bron: Audi Nederland


Gerelateerd nieuws