Zoek

Outstanding design: “Audi Mentor-prijs door A & W”, Award

• Up-and-coming designer Julia Lohmann is de 2010-award winnaar
• Ontwerp talent maakt indruk met ‘baanbrekend en inspirerend werk ”
• Audi heeft het initiatief genomen de prijs sinds 2009

Julia Lohmann uit Hildesheim, Duitsland, heeft gewonnen “dit jaar de Audi Mentor-prijs door A & W”. De up-and-coming ontwerper kreeg de prijs gisteren aan de vooravond van de Meubelbeurs in Keulen. De “Audi Mentor-prijs door A & W” bevordert up-and-coming designers internationaal. Voor het tweede jaar, en wordt gezamenlijk uitgereikt door Audi en de gespecialiseerde tijdschrift “Architektur und Wohnen” ontwerp voor jonge talenten.

Na afloop van haar studie in Zuid-Engeland en Londen, heeft Julia Lohmann snel een naam gemaakt voor zichzelf op de Britse kunstwereld. Ze is bekend door het gebruik van natuurlijke materialen in haar werk, waarin ze volledig herinterpreteert hun oorspronkelijke doel. De winnaar van deze editie van de Audi Mentor-prijs door A & W “richt zich in haar creaties op de afmetingen van vorm, kleur, materiaal en oppervlak.

In dit verband christelijke Labonte, hoofd van de Audi Design Strategie en Communicatie, ziet parallellen met het werk van de Audi Design team: ” en het werk van Julia Lohmann’s stelt vragen en is tegelijkertijd de baanbrekende, inspirerend en subtiel. Net als haar, wie bewust zoekt naar het ongewone en het verfrissend radicaal, omdat deze aspecten de basis zijn voor het creëren van nieuwe dingen. De Audi design team verheugt zich op het uitwisselen van creatieve ideeën met de prijs-winnaar. ”

De winnaars van de “Audi Mentor-prijs door A & W” worden geselecteerd door de huidige “A & W Designer van het Jaar”. De eerste winnaar van de Audi Mentor prijs was Stephen Burks vorig jaar. Burks, die komt uit New York, ging op aan een ontwerper speelgoed voor de nieuwe Audi A1 in een workshop met de Audi Design team te ontwikkelen. Naast het sponsoren van een van de belangrijkste ontwerpen van de wereld beurzen – “Design Miami” – en de buitengewone wereld première van de nieuwe Audi A8 als onderdeel van een kunst en design vernissage, Audi consolideert verder zijn status op de internationale scène ontwerp met de ‘Audi Mentor-prijs door A & W “.

Source: Audi AG

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen