Zoek

VOLKSWAGEN GROUP IS TOP AUTOMOTIVE NEWSMAKER 2010

Best gelezen berichten en meest bekeken video’s op nationale autonieuwssites

VOLKSWAGEN GROUP IS TOP AUTOMOTIVE NIEUWSMAKER 2010

De Volkswagen Group behoort tot de belangrijkste autonieuwsmakers van 2010 in Nederland. Onlangs publiceerde AutoWeek.nl zijn top-10 van meest gelezen nieuwsberichten in het afgelopen jaar. Bij de vijf topberichten speelde een auto van de Volkswagen Group een hoofdrol. Ook de twee best gelezen berichten van Autoblog.nl hadden een auto van de Volkswagen Group als onderwerp. Op de videopagina van Autovisie.nl waren er eveneens topnoteringen. Dé smaakmakers waren de Volkswagen Passat en Polo, de Audi’s A1 en A6, de SEAT Ibiza Ecomotive en de Škoda Fabia Greenline. Duurzaamheid, zuinigheid en bijtelling zijn belangrijke thema’s voor autogeïnteresseerden.

AutoWeek.nl, Autoblog.nl en Autovisie.nl zijn zeer belangrijke autonieuwssites in Nederland. In hun terugblik op 2010 speelde de ‘klikkenteller’ een belangrijke rol. Deze maakt duidelijk welke nieuwsberichten en video’s op de meeste belangstelling van de bezoekers konden rekenen.

AutoWeek: topnotering Škoda

Het populairste bericht (bijna 94.000 lezers) in 2010 op de site van AutoWeek.nl had de Škoda Fabia Greenline als onderwerp. De Combi-uitvoering van de Fabia was de eerste auto in zijn klasse die wegenbelastingvrij en met slechts 14% bijtelling te rijden was. De nummer 2 in de top-10 van best gelezen berichten op Autoweek.nl was het item waarin de eerste officiële informatie over de Audi A1 werd vrijgegeven. De Volkswagen Polo BlueMotion eiste de derde plaats voor zich op.

Het nieuwsitem over de zevende generatie Volkswagen Passat eindigde bij AutoWeek op de vierde plaats. Een bericht over de nieuweling in mei (met spionagefoto) leverde direct 177 reacties van lezers op. AutoWeek constateert in zijn jaaroverzicht ook dat ‘wegenbelastingvrij’ en ‘14% bijtelling’ de toverwoorden van 2010 waren. Mede daardoor eindigde een bericht over de SEAT Ibiza Ecomotive op de vijfde plaats. Audi was met spionagefoto’s van de nieuwe A6 goed voor de zesde Volkswagen Group top-10-notering in deze lijst.

Topnoteringen bij Autoblog.nl en Autovisie.nl

Ook de klikkenteller van Autoblog.nl spreekt duidelijke taal. Het meest gelezen bericht in 2010 van de populaire autonieuwssite ging over (de prijsstelling van) de Polo BlueMotion. Dit bericht werd op 7 januari 2010 geplaatst en daarbij was de redactie duidelijk in zijn oordeel: “Het is lekker voordelig dieselen in de Volkswagen Polo BlueMotion.” Overigens haalde de Polo BlueMotion ook de tiende plaats met een artikel waarin hij werd afgezet tegen een concurrent. Terugblikkend op 2010 meldt ook Autoblog.nl: “Blijkbaar houden we allemaal van kleine (en zuinige) auto’s.”

De tweede plaats in de top-10 van meest gelezen berichten bij Autoblog.nl was voor de nieuwe Audi A6. Autoblog plaatste de eerste foto’s van de auto op 30 november 2010.

Op de videopagina van Autovisie.nl (onderdeel van Telegraaf.nl) waren de auto’s van de Volkswagen Group echte kijkcijferkanonnen. Zo trok de video van de Volkswagen Polo BlueMotion 79.000 kijkers, goed voor een tweede plaats in het eindklassement. De voorstelling van de nieuwe Audi A8 eindigde in de lijst van meest bekeken Autovisie-video’s op de derde plaats. Kijkend naar de kijkcijfers over 2010 constateert Autovisie.nl “een mooie mix tussen betaalbare, luxe en sportmodellen.”

Bron: PON

Reacties zijn gesloten.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen