DTM-seizoen begint met podiumplaats voor Audi

• Mattias Ekström tweede in eerste DTM-race 2011
• Drie Audi A4 DTM’s in de top vijf
• Volgende DTM-race op Zandvoort: 13 tot 15 mei

Afgelopen weekeinde begon, als altijd op het circuit van Hockenheim, het nieuwe seizoen van de DTM, de prestigieuze Duitse toerwagenserie. De ouverture leverde voor Audi een podiumplaats op: tweevoudig DTM-kampioen Mattias Ekström uit Zweden eindigde met zijn Audi A4 DTM van het Audi Sport Team Abt Sportsline als tweede. Voor Ekström was het een opmerkelijke prestatie, slechts 73 dagen nadat hij bij een sportongeval tijdens een trainingskamp zijn linker pols brak. In totaal eindigden er drie Audi’s in de top vijf. Daarmee verliep de seizoensstart voor Audi een stuk beter dan vorig jaar, toen er geen enkele Audi-coureur op het podium stond.


Van tevoren wist Mattias Ekström nog niet of hij met zijn pas genezen pols de volledige raceafstand van 37 ronden zonder problemen zou kunnen rijden. “Aan het eind voelde ik wel hoe ik steeds minder kracht in mijn pols had, maar het ging goed. Ik ben blij dat ik het heb gered”, aldus Ekström. In de slotfase werd het nog even spannend: “Het leek in de laatste ronde wel, alsof ik een lekke band had, maar naderhand bleek het een defect aan de achterwielophanging te zijn.”

Naast Ekström, leverden vooral ook Timo Scheider en Martin Tomczyk voor Audi een sterke prestatie. Scheider kwam als vierde over de eindstreep, Tomczyk werd als vijfde geklasseerd en was daarmee de beste rijder met een auto uit het jaar 2008. Andere Audi-coureurs verloren tijd als gevolg van een safety-car-fase en kwamen daardoor niet meer in aanmerking voor een plaats in de punten. Niettemin toonde Audi-sportdirecteur Dr. Wolfgang Ullrich zich tevreden, niet in de laatste plaats ook over de prestaties van de DTM-debutanten in het Audi-rijderskader. De volgende DTM-wedstrijd wordt in Nederland verreden: van 13 tot en met 15 mei is de DTM te gast op Circuit Park Zandvoort. “Daar heeft Audi al veel mooie successen behaald en dat willen we dit jaar graag voortzetten”, kondigt Ullrich aan.

Audi Nederland

Gerelateerde artikelen