Nieuwe Audi S8 in de zomer op de markt

 

Audi brengt tegen de zomer van 2012 een nieuwe generatie van de Audi S8 op de markt. Het topmodel van de sportieve S-familie op basis van de huidige A8 zal dan met acht – i.p.v. tien cilinders in het vooronder rondrijden.

 

Nieuwe generatie van de Audi S8: de 4.0 TFSI ontwikkeld dankzij de dubbele turbo maar liefst 520 pk (382 kW) en laat de limousine sprinten van 0-100 km/u in slechts 4,2 seconden, aldus de bouwer. In rij-situaties, waarbij weinig motorvermogen gevraagd wordt, schakelen vier van de acht cilinders automatisch uit. In vergelijking met zijn voorganger met de V10, daalt het verbruik volgens Audi met ca. 3 liter naar spaarzame 10,2 liter/100km. Dat is gelijk aan een CO2-uitstoot van 242 gram/km. De nieuwe Audi S8 krijgt een vanaf prijs van  111.000,- Euro mee in Duitsland en dat zal in Nederland neerkomen op een prijsstelling rond de 150.000,- Euro. (prijs is een schattting)

 

Tot de standaard-uitrusting behoren (in Duitsland) volgens de onderneming en acht-traps-Tiptronic-versnellingsbak en adaptieve luchtvering, waarmee de bodemvrijheid in drie trappen kan worden veranderd. Tevens heeft de 5,15 meter lange en bijna twee ton zware auto o.a. quattro-aandrijving, LED-koplampen, navigatiesysteem met 8 inch monitor, sportstoelen, een vermoeidheid waarschuwing-systeem en een sensor gestuurde kofferdeksel-ontgrendeling.

 

Bron: Suddeutsche

 

Gerelateerde artikelen