Rijtest: Audi S8 van Carros

Sommige auto’s zijn onsterfelijk geworden dankzij een filmoptreden. Een van die auto’s is de Audi S8. De actiefilm Ronin met zijn fantastische achtervolgingsscènes heeft deze auto net dat beetje extra sportiviteit gegeven dat de BMW 7 Serie en de Mercedes S-Klasse missen.

Dat ‘product placement’ veel voor een auto kan doen, weten fabrikanten al sinds jaar en dag. De Aston Martin DB5 en de Lotus Esprit werden bijvoorbeeld wereldberoemd dankzij James Bond. Van recentere datum zijn Eleanor, oftewel een Ford Mustang Shelby GT 500, uit ‘Gone in 60 Seconds’ en uiteraard de Audi S8 uit de film Ronin. De achtervolgingsscène uit Ronin met de S8 en de Citroën XM behoort volgens kenners tot de beste ooit gefilmd. Zeker omdat er geen trucage aan te pas is gekomen, zoals de laatste jaren veelvuldig gebeurt.

Lees verder de Audi S8 rijtest op Carros.

Gerelateerde artikelen