Kevin Rose treedt toe tot Raad van Bestuur Bentley

 

Kevin Rose (55) is per 1 juni aanstaande benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van Bentley. Rose wordt verantwoordelijk voor Sales en Marketing. Hij volgt Alasdair Stewart (48) op, die merkdirecteur ŠKODA in het Verenigd Koninkrijk wordt. Kevin Rose is op dit moment Executive Vice President Sales bij de FAW-VW Sales Company in Changchun (China). Zijn opvolger daar is Dr. Stephan Wöllenstein (48).

Kevin Rose trad in 1978 in dienst bij het Volkswagen-concern. Hij heeft veel internationale Sales-ervaring en vervulde diverse leidinggevende functies. Zo was hij bij Volkswagen UK verantwoordelijk voor de merken SEAT en Audi. In Amerika was hij Sales-verantwoordelijk voor Volkswagen. Sinds juli 2009 is Rose Executive Vice President bij FAW-VW in China.

Alasdair Stewart werkt sinds 1998 voor het Volkswagen-concern. Hij begon als CEO Bentley North America. Aansluitend was hij binnen Volkswagen verantwoordelijk voor de marketingstrategie van de luxemerken. Bovendien was hij Sales- en Marketing-verantwoordelijke bij Bugatti Automobiles SAS. In februari 2010 werd Stewart lid van de Raad van Bestuur van Bentley.

Dr. Stephan Wöllenstein is sinds 1995 in dienst bij het Volkswagen-concern. Bij Volkswagen Personenwagens was hij onder meer hoofd Sales Noord-West Europa. Vervolgens was hij Deputy Executive Director bij de Shanghai Volkswagen Automotive Company. Daarna werd hij bij de afdeling Productmanagement in Wolfsburg verantwoordelijk voor de ‘Small Product Line’. Sinds augustus 2009 is Wöllenstein verantwoordelijk voor Verkoopstrategie/Business Development bij Volkswagen Personenwagens in Wolfsburg.

Bentley Nederland

Gerelateerde artikelen