Sterk eerste kwartaal voor Bentley; China belangrijkste markt

 

Bentley heeft een sterk eerste kwartaal van 2012 achter de rug. Het aantal verkopen steeg ten opzichte van dezelfde periode in 2011 met 46,6% tot 1.759 exemplaren. China is nu de grootse afzetmarkt voor Bentley.

In de eerste drie maanden van dit jaar leverde Bentley in de Chinese regio 578 auto’s af, een stijging van maar liefst 84,9%. Ook in de Verenigde Staten (tot en met vorig jaar de belangrijkste markt) presteerde Bentley zeer sterk. Er werden 468 auto’s afgeleverd (+35,6%). Mede dankzij de komst van de Continental V8-modellen verwacht Bentley dat de VS en China dit jaar gelijk op zullen gaan, als het gaat om het aantal verkopen.

 

Positieve ontwikkelingen op andere belangrijke markten

Ook in Europa liet Bentley goede resultaten zien. Het aantal afleveringen steeg met 34,4% tot 207 exemplaren. In het Midden-Oosten werden 168 auto’s afgeleverd – een ‘plus’ van maar liefst 82,6%. In het Verenigd Koninkrijk was het aantal verkopen stabiel met 233 exemplaren. Bentley verwacht over heel 2012 verdere groei. De komst van de Continental V8-reeks speelt daarbij een belangrijke rol.

 

Bentley vanaf 1 mei in Leusden

Pon’s Automobielhandel is met ingang van 1 mei de officiële partner van Bentley in Nederland. Op dit moment wordt in Het Koopmanshuis in Leusden een exclusieve Bentley-showroom ingericht. Hier kunnen klanten en belangstellenden in een fraaie ambiance kennis maken met Bentley, bijvoorbeeld met de nieuwe V8-uitvoeringen van de Continental GT en Continental GTC. Bij het Koopmanshuis wordt ook een gespecialiseerde Bentley-werkplaats ingericht. Klanten en andere geïnteresseerden kunnen via 0800-BENTLEY (0800 – 2368539) of info@bentley-leusden.nl nu al contact opnemen met de Nederlandse Bentley-organisatie.

 

Bentley Nederland

Reacties zijn uitgeschakeld.

Gerelateerde artikelen

Video: 6:59.927

De nieuwe Porsche 911 GT3 heeft zijn eerste overwinning behaald. Met een tijd net onder de 7 minuten verbeterde de GT3 de rondetijd van zijn

Lees verder »