Porsche design ontvangt prestigieuze red dot design award

Hoogste onderscheiding voor hoofdontwerper Michael Mauer en Style Porsche-ontwerpteam

PORSCHE DESIGN ONTVANGT PRESTIGIEUZE RED DOT DESIGN AWARD

 

Het Style Porsche-ontwerpteam heeft de onderscheiding ‘red dot: design team of the year 2012’ ontvangen. Een kroon op de succesvolle stroom ontwerpprestaties van Director Style Porsche Michael Mauer en zijn tachtigkoppige designteam. De presentatie van de eervolle red dot-onderscheidingen vindt plaats tijdens het red dot gala in het Aalto Theatre in Essen op maandag 2 juli 2012.

Het Style Porsche-ontwerpteam richt zich sinds 2004 volledig op het behoud en de doorontwikkeling van de Porsche-identiteit binnen het complete modelaanbod. Het laatste wapenfeit van deze werkwijze is de nieuwe 911 Carrera, waarmee het team het succesverhaal van de 911, dat al bijna vijftig jaar duurt, een vervolg geeft. Deze icoon is eerder dit jaar al onderscheiden met de award ‘red dot: best of the best 2012’.

 

Vier pijlers

“Dat we deze beide onderscheidingen dit jaar ontvangen hebben, maakt mij en mijn team enorm gelukkig. Het bevestigt dat we de juiste ontwerpstrategie volgen. Met ons werk hebben we er de afgelopen decennia voor gezorgd dat een Porsche altijd een Porsche-handtekening heeft behouden, van de 911 tot de Cayenne. De kwaliteit van onze ontwerpen is gebaseerd op vier pijlers: traditie, innovatie, sportiviteit en dagelijkse bruikbaarheid. De unieke combinatie hiervan en de overtuiging dat goed design eerlijk, functioneel en tijdloos moet zijn, vormt de basis voor onze karakteristieke Porsche-ontwerptaal,” laat Michael Mauer, Director Style Porsche, weten.

 

Traditie en innovatie

Prof. Dr. Peter Zec, initiatiefnemer en directeur van de red dot design award: “De Porsche 911 staat als geen enkele andere auto, als geen enkel ander voertuig eigenlijk, voor traditie en innovatie in zijn zuiverste en meest symbiotische vorm. En ook buiten de 911 om heeft Porsche onophoudelijk mooie dingen verricht. De succesvolle introductie van de nieuwe generaties Boxster en Cayenne, alsmede de lancering van de uitzonderlijke Panamera, zijn strategische zetten die hun gelijke niet kennen.”

 

Auto- en ontwerpliefhebbers kunnen een bezoek brengen aan de speciale tentoonstelling Style Porsche – The Future of History van het ‘red dot: design team of the year 2012’. In het red dot design museum in Essen wordt inzicht gegeven in de ontwerpwerkzaamheden van Michael Mauer en Style Porsche.

 

Porsche Nederland

 

Gerelateerde artikelen