ContiWinterContact™ TS 830 P winterband goedgekeurd voor Porsche 911 en Boxster

• Leverbaar in vier maten, geschikt voor snelheden tot 240 km/h

 

De ContiWinterContact™ TS 830 P winterband is door Porsche goedgekeurd voor montage op de nieuwe 911 Carrera en Carrera 4 (type en 991) en de eveneens nieuwe Boxster en Cayman (type 981). Er zijn verschillende maten leverbaar, ook al omdat de maatvoering bij Porsche vóór en achter verschillend is.

De ContiWinterContact™ TS 830 P is speciaal ontwikkeld voor zeer krachtige en sportieve auto’s. Door de speciale compound en het uitgekiende profiel kenmerkt hij zich door uitzonderlijke remkracht op natte en ijzige wegen en door een perfecte grip in de sneeuw. Ook de lange levensduur is een belangrijke plus.

 

Maatwerk voor elke 911 en Boxster/Cayman

Voor de nieuwe Boxster/Cayman-reeks (type 981) is de ContiWinterContact™ TS 830 P winterband leverbaar in de maat 235/40 R 19 (vooras) en 265/40 R 19 (achteras). Voor de nieuwe 911 Carrera (type 991) zijn er voorbanden in de maat 235/40 R 19 en achterbanden in de maat 285/35 R 19. Voor de vierwielaangedreven 911 Carrera 4-modellen zijn er achterbanden in de maat 295/35 R 19. Al deze winterbanden hebben de “N0”-aanduiding. Dit betekent dat ze geschikt zijn voor snelheden tot 240 km/h. Ook op droog wegdek laten ze in de winter een zeer sportieve rijstijl toe. De goedkeuring van Porsche betekent ook dat de band verkrijgbaar is bij officiële Porsche Centra. De ContiWinterContact™ TS 830 P is er ook in een uitvoering voor krachtige SUV’s zoals de Porsche Cayenne.

 

Veelvuldig onderscheiden

De ContiWinterContact™ TS 830 P komt bij onafhankelijke testen goed uit de bus. In het Duitse magazine Sportauto (editie 25/2012) werd hij winnaar van de winterbandentest voor sportieve auto’s. Ook behaalde de band een eerste plaats bij de winterbandentest van Auto Zeitung. De uitvoering voor krachtige SUV’s won de winterbandentest van ‘AutoBild allrad’ en werd daar aangemerkt als ‘Vorbildlich’.

 

Meer onderscheidingen voor winterbanden van Continental

Ook bij andere winterbandentests scoren de banden van Continental bijzonder goed. Zo was de nieuwe ContiWinterContact™ TS 850 voor compacte middenklassers de winnaar van de winterbandentest 2012 van zowel de ANWB als de Consumentenbond. De ContiWinterContact™ TS 800 voor compacte auto’s kreeg evenals de ContiCrossContact Winter voor SUV’s het predikaat ‘Goed en zeer aan te raden’ bij de ANWB Winterbandentest.

 

Bron Continental

Gerelateerde artikelen