AudiBlog.nl

Goed voor marathonrecords: adidas adizero loopschoen met Continental-technologie

01_Adidas_Adizero

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Optimale grip als succesfactor

De nieuwe adizero adios boost hardloopschoen heeft bij verschillende internationale marathons een belangrijke rol gespeeld bij het realiseren van recordtijden. In mei scherpte de Zuid-Afrikaan Lusapho April met de nieuwe hardloopschoenen het parcoursrecord aan bij de marathon van Hannover (2:08:32). De Keniaan Dennis Kimetto, eveneens op adizero adios boost deed hetzelfde bij de Tokio Marathon van dit jaar (2:06:50). Ook het marathon-wereldrecord van Patrick Makua (2:03:38) werd gelopen op adizero schoenen. Belangrijke succesfactor bij al deze records: optimale grip dankzij technologie van Continental.

De overwinning van Lusapho April bij de marathon van Hannover was vooral indrukwekkend omdat de omstandigheden zwaar waren – de temperaturen bereikten waarden boven de 20 graden Celsius. De Oekraïense Olena Burkovska behaalde in Hannover bij de vrouwen de overwinning met een tijd van 2:27.07. Daarmee zette ze niet alleen het parcoursrecord ruim drie minuten scherper, het was eveneens haar snelste tijd op de marathon ooit. Ook Burkovska maakte gebruik van de nieuwe adizero adios boost schoenen met Continental-technologie. De adidas-Continental erelijst vermeldt nog meer toptijden. De Keniaan Dennis Kimetto zette dit jaar op adizero adios boost schoenen het parcoursrecord van de Tokio marathon op 2:06:50. Halverwege 2012 miste de Keniaan Wilson Kipsang (adizero adios 2) bij de marathon van Londen op vier seconden na het wereldrecord. Overigens staat het wereldrecord op de marathon op naam van de Keniaan Patrick Makau. Hij liep een tijd van 2:03:38 op de marathon van Berlijn in 2011. Dat deed hij op adizero adios 2 schoenen met Continental-technologie.

 

02_Adidas_Adizero

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Succesvolle samenwerking

Continental en adidas werken inmiddels vier jaar samen. Continental levert speciale rubbercompounds voor de loop- en trekkingschoenen van het beroemde sportmerk. Deze rubbersamenstellingen zorgen voor nog meer grip op elke ondergrond. Dit vertaalt zich in een efficiëntere krachtoverbrenging en dus in snellere tijden. Nu al zijn er meer dan 30 adidas loop- en trekkingschoenen met Continental-technologie beschikbaar, zowel voor dames als heren. Continental denkt bij de ontwikkeling van zijn producten nadrukkelijk ‘out of the box’: als het om grip gaat, bestudeert de fabrikant bijvoorbeeld de mechanismen die katten en ijsberen daarvoor gebruiken.

 

Bron: Continental Nederland


Gerelateerd nieuws