Zoek

Bentley viert tiende verjaardag van fameuze Le Mans-overwinning

02_Bentley-Le_Mans

 

 

 

 

 

 

 

 

 

• Historische zesde Le Mans-zege

Het is tien jaar geleden dat Bentley een historische overwinning behaalde tijdens de ‘24 Uren van Le Mans’. Op 15 juni 2003 om 16:00 uur passeerde de Bentley Speed 8 met startnummer 7 op de flanken, met aan het stuur Guy Smith, Tom Kristensen en Dindo Capello, als eerste de finishlijn. Dicht erachter reed de Bentley met startnummer 8 van Mark Blundell, David Brabham en Johnny Herbert als tweede onder de zwart-wit geblokte vlag door.

De overwinning betekende de zesde van Bentley op het zwarte asfalt van Le Mans en markeerde na 73 jaar de terugkeer naar de top van de lange-afstandracerij. Het succes is nog steeds één van de meest fraaie en opvallende Britse overwinningen op Le Mans. Beide auto’s legden in 24 uur een totaalafstand af van 5.146 kilometer met een gemiddelde snelheid van 214 km/u.

De legendarische overwinning was het resultaat van drie jaar hard werken door een toegewijd team van Britse ingenieurs aangevoerd door Brian Gush, de Director Motorsport van Bentley. Zijn commentaar: “Onze dominantie van de 24 Uren van Le Mans in 2003 was een resultaat waar we niet op hadden durven hopen.

Een 1-2 was niet gemakkelijk, maar die uitslag is nog steeds een bewijs van de vaardigheden van het team. We zijn we met deze iconische raceauto’s nog immer present tijdens race-events. En iedere keer dat de auto’s in actie komen, komen die ongelooflijke emoties van die zondag weer boven.”

 

Bentley viert de overwinning deze zomer tijdens een aantal evenementen, waaronder het Cholmondeley Pageant of Power op 14, 15 en 16 juni, en het Goodwood Festival of Speed van 12 t/m 14 juli.

 

Bentley Nederland

 

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen