AudiBlog.nl

Honderden bezoekers bij Audi Tradition – Eerste grootschalige Audi evenement schot in de roos

RON_5748
 

 

 

 

 

 

 

 

 

• Zes Nederlandse merkenclubs en vele liefhebbers nemen honderden voertuigen mee

• Dag bomvol activiteiten

• NSU Wankel Spider winnaar van concours d’elegance

‘Audi Tradition’, het allereerste grootschalige Audi-evenement van Nederland, heeft zaterdag 15 juni zijn bestaansrecht al bewezen. Naar schatting duizend bezoekers en vele honderden modellen van Audi, Auto Union, DKW, Wanderer, Horch en NSU kwamen naar Leusden. De bezoekers genoten van de heritage van het merk waarvan de oorsprong feitelijk al teruggaat naar het eind van de negentiende eeuw.

Audi Nederland organiseerde het evenement in samenwerking met de Audi Club Internationaal Nederland waarin de zes Nederlandse merkenclubs zijn ondergebracht. Hoewel die clubs uit konden gaan van een grote belangstelling van de eigen leden, was de organisastie verheugd door de massale toeloop van oldtimerfans die spontaan een kijkje kwamen nemen op het terrein Pon’s Automobielhandel in Leusden.

RON_5962

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De aanwezigen genoten tijdens Audi Tradition van elkaars vier- en tweewielers die een dwarsdoorsnee vormden van voertuigen die stamden van ver voor de oorlog tot aan de nieuwste modellen van Audi. Naast diverse techniekworkshops waarbij hedendaagse innovatieve Audi-technieken zoals quattro vierwielaandrijving uit de doeken werden gedaan, trok het concours d’elegance met klassiekers en youngtimers veel liefhebbers. Na rijp beraad riep een jury de gerestaureerde NSU Wankel Spider uit 1965 van Kees Bos uit Nieuw-Milligen uit tot de mooiste auto van het concours. Bos is naar eigen zeggen verliefd op de Audi-merken. Naast zijn origineel Nederlandse NSU heeft hij een nieuwe Audi A6 Avant voor dagelijks gebruik. Zijn tik voor het merk zit in de familiegenen: ook zijn broer was tijdens het concours genomineerd door de jury met een schitterende NSU Ro 80.

RON_6194

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vanwege het grote succes van Audi Tradition – een aantal bezoekers sprak nu al van het leukste treffen van Europa – overwegen de organisatoren om er een regelmatig terugkerend evenement van te maken.

RON_5880
 

 

 

 

 

 

 

 

Audi Nederland


Gerelateerd nieuws