AudiBlog.nl

Audi wil de kloof tussen TT en R8 coupé opvullen

01_Audi Sport quattro concept

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Audi moet zeer snel een nieuwe sportcoupé inzetten om de kloof tussen de Audi TT en de Audi R8 te dichten, en wel vóór 2017 , aldus voorzitter Raad van Bestuur bij Audi AG Rupert Stadler.

Stadler bevestigde onlangs op de IAA in Frankfurt de vraag of het gat gedicht gaat worden. Hij bevestigde echter ook dat de Audi sport quattro concept straks ook in productie gaat.

De Audi sport quattro moet echter nog wel verder geperfectioneerd worden voegde hij er aan toe. De Audi sport quattro concept is de eerste auto gebouwd op het MLB-platform dat de volgende generatie A4 , A5 , Q5 en A6 ook zal hebben.

Stadler zei ook dat er meer ruimte is voor niche-auto’s, dat vrijwel zeker duidt op dat er een ‘baby R8/plus TT’ aan komt. Het verschil in prijs tussen de R8 en de TT is ook groot genoeg om opgevuld te worden met het nieuwe model.

Stadler heeft ook gezegd dat de Audi e-tron modellen een groter aandeel in de line-up zullen vormen gedurende de periode 2014-2016.

De Audi sport quattro zou echter niet het model zijn dat de kloof tussen TT en de R8 zal opvullen. De auto tussen de R8/plus-TT coupé zal ook met e-tron aandrijving beschikbaar zijn.

De opvolger van de Audi R8 supercar is ook al in ontwikkeling, aldus Stadler.

Met dank aan Peter


Gerelateerd nieuws