AudiBlog.nl

Audi TT RS 2015?

foto 1

 

 

 

 

 

 

 

In het persbericht is te lezen dat alle TT’s 2 grote ronde uitlaten krijgen en dat de TT-S 4 grote ronde uitlaten krijgt, het is dan ook aan te nemen dat de TT RS weer twee grote ovale uitlaten gaat krijgen.
Zo zal er weer een speciale TT RS voorbumper komen, de achter bumper van een RS is altijd een S-line bumper met een op dubbel ovaal aangepast uitlaat paneel.

Een vaste achterspoiler op de TT RS doet toch veel afbreuk aan de vloeiende lijnen van een TT, een TT RS zonder vaste achterspoiler ziet er dan ook veel beter uit, laten we hopen dat die keuze er ook bij de nieuwe TT RS weer komt.
Motorisch is het nog de vraag wat er gaat komen, er wordt algemeen van een 2.5 TFSI 5-cilinder motor uitgegaan, maar deze motor voldoet niet aan de nieuwe “Euro 6” CO2 normen.

Bij Audi is er een nieuwe Euro 6 high performance 2.0 TFSI motor in ontwikkeling (S3 plus ???), deze motor zal naar zeggen 375 pk en 500 Nm hebben, verder zal de motor minder wegen dan de huidige 2.0 TFSI motoren.
Qua vermogen en gewicht overklast de nieuwe 375 pk 2.0 TFSI motor de oude 340/360 pk 2.5 TFSI Euro 5 (185 Kg) motor behoorlijk en dit tevens bij een veel beter verbruik.

Het Audi S3 plus verhaal is nog een beetje wazig, en dan rijst de vraag of er nog wel een RS model gaat komen, dit zelfde gaat op voor de nieuwe TT.
Wordt het een TT-S plus of TT RS met de nieuwe 375 pk 2.0 TFSI onder de kap, dit zal al snel beteken dat een eventueel RS model, 400+ pk moet krijgen om voldoende afstand te nemen van een eventueel S-plus model.


Gerelateerd nieuws