AudiBlog.nl

De benchmark in zijn klasse: de nieuwe Porsche Cayman GT4

01-Porsche-Cayman-GT4

•Topprestaties met centraal geplaatste zescilinder boxer met 283 kW/385 pk
•Veel onderstelcomponenten van de Porsche 911 GT3
•Unieke combinatie: dagelijks bruikbaar, perfect voor het circuit

Porsche presenteert de Cayman GT4, een middenmotor-sportwagen met componenten van de 911 GT3. De Cayman GT4 is een echt statement: hij rondt de Nordschleife van de Nürburgring in 7 minuten en 40 seconden en hij maakt duidelijk dat Porsche ook in de toekomst blijft inzetten op pure sportwagens.
Hoewel motor, onderstel, remmen en aerodynamica van de Cayman GT4 volledig zijn afgestemd op maximale prestaties, is de sportauto ook prima inzetbaar voor dagelijks gebruik. Zijn 3,8-liter zescilinder boxermotor met 283 kW/385 pk is afgeleid van de motor van de 911 Carrera S. In combinatie met de zesversnellingsbak is een sprint van 0-100 km/h in 4,4 s mogelijk. De topsnelheid bedraagt 295 km/h. Het gemiddelde brandstofverbruik volgens NEDC-norm blijft beperkt tot 10,3 l/100 km. Vrijwel alle componenten van het verlaagde onderstel (-30 mm) met de ruim bemeten remmen komen van de 911 GT3.

Autodesk VRED Professional 2014 SR1-SP7

Ook klaar voor het circuit
Met onder meer drie grote luchtopeningen in het front en de grote, vaste achterspoiler onderscheidt de GT4 zich van de andere Cayman modellen. Deze features dragen bij aan maximale downforce en dus optimale grip. De sportiviteit kan verder worden benadrukt met bijvoorbeeld het Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB) remsysteem, lichtgewicht (sport)kuipstoelen met een structuur van met carbonvezel versterkte kunststof (CFRP) en het Sport Chrono Pakket met de unieke Track Precision app en het Club Sport Pakket. Daarmee is de Cayman GT4 ook zeer geschikt voor circuitgebruik, bijvoorbeeld bij trackdays.

02-Porsche-Cayman-GT4

Functionele sportiviteit
De sportiviteit van de Cayman GT4 wordt ook weerspiegeld door het interieur. Standaard zijn sportstoelen met bekleding van leder en alcantara. In snelle bochten bieden deze stoelen optimale zijdelingse steun. Het compacte sportstuur zorgt voor perfecte feedback.

03-Porsche-Cayman-GT4

De Porsche Cayman GT4 wordt begin maart officieel onthuld op de autotentoonstelling van Genève. In april wordt hij bij de Nederlandse Porsche Centra verwacht. De prijs bedraagt € 126.100.

05-Porsche-Cayman-GT4


Gerelateerd nieuws