AudiBlog.nl

Bijzondere gasten bij Porsche Classic Day op 18 juni

1920_porscheclassicday

Op zaterdag 18 juni verzorgt Pon Porsche Import de eerste Porsche Classic Day. Op de Pon-campus in Leusden krijgen eigenaren en fans alle kans om zich onder te dompelen in de historie van het merk Porsche. Bezoekers kunnen genieten van een de finish van de Porsche Classic Challenge met tientallen klassieke Porsches en van een Concours d’élégance met een bijzondere juryvoorzitter en een andere special guest. Ook is er aandacht voor ‘40 jaar Transaxle’ en de start van de 24 Uur van Le Mans wordt live uitgezonden met commentaar van Le Mans-winnaar Gijs van Lennep. De toegang tot de Porsche Classic Day is na aanmelding gratis. Meer dan 700 fans en liefhebbers hebben zich al ingeschreven.

800_lagaaij-05

Bij de Porsche Classic Day in Leusden staat één ding centraal: genieten van Porsches. Dat begint met het Concours d’élégance dat in samenwerking met de officiële Nederlandse Porsche Clubs wordt georganiseerd. Niemand minder dan Porsche designer Harm Lagaaij is voorzitter van de jury. Bij dit concours zijn klassiekers en youngtimers van het merk te bewonderen. De winnaar van het concours wordt tijdens het evenement bekend gemaakt. Lagaaij is jarenlang hoofd design van Porsche geweest. Hij gaf vorm aan diverse generaties van de 911 (996 en 997) en hij was ook verantwoordelijk voor het design van de Transaxle-modellen. Naast Lagaaij is ook Ivo van Hulten aanwezig op de Porsche Classic Day. Van Hulten is hoofd interieurdesign van Porsche AG. Hij is onder meer verantwoordelijk voor het interieur van de Porsche Mission E concept car.

800_ivovanhulten

Finish Porsche Classic Challenge

De Porsche Classic Day staat ook in het teken van actie. De Pon-campus is op 18 juni namelijk ook het passende decor voor de aankomst van de Porsche Classic Challenge, een rally voor klassieke Porsches die drie dagen eerder start bij de Porsche fabriek in Leipzig. Bezoekers van de Porsche Classic Day kunnen de aankomst van tientallen klassieke, veelal luchtgekoelde Porsches live meemaken – een feest voor alle zintuigen.

40 jaar Transaxle

In 1976 kwam de Porsche 924 op de markt, de eerste Porsche die werd geconstrueerd volgens het transaxle-principe: motor voorin een aandrijving en versnellingsbak achterin. Ook de 944 en de 968, de opvolgers van de 924 en de 928 met zijn achtcilinder motor, maakten gebruik van deze opzet die voor een optimale gewichtsverdeling en daarmee voor een uitgebalanceerd en dynamisch weggedrag zorgt. Ter ere van het Porsche transaxle jubileum is er op de Porsche Classic Day een speciale expositie van deze modellen en geeft voormalig Porsche designer Harm Lagaaij toelichting op dit tijdperk.

Beeld, geluid en meer

De Porsche Classic Day heeft nog meer bijzondere ingrediënten. Vanaf 15.00 uur de start van de 24 Uur van Le Mans live te volgen met live-commentaar van oud Le Mans-winnaar Gijs van Lennep. Porsche haalde bij deze legendarische 24-uursrace vorig jaar een 1-2-overwinning en gaat dit jaar voor een herhaling van dat klinkende resultaat. Ook zijn de officiële Nederlandse Porsche Clubs vertegenwoordigd. Bij de Porsche Driver’s Selection Shop is officiële Porsche merchandise verkrijgbaar.

Gratis toegang na aanmelding

De Porsche Collectors Day op 18 juni in Leusden is na inschrijving gratis toegankelijk voor alle Porsche fans. Porsche rijders kunnen gratis parkeren op het evenemententerrein. Aangezien het aantal parkeerplaatsen beperkt is, worden ze toegekend op basis van ‘wie het eerst komt’. Liefhebbers die niet met een Porsche komen, kunnen gratis parkeren in de omgeving. Zij kunnen kosteloos gebruik maken van shuttles die pendelen tussen de parkeer- en evenementlocatie.


Gerelateerd nieuws