AudiBlog.nl

Waarom jij graag in een Audi zou willen lessen

Eindelijk is het dan zover: je bent 16 geworden. Een belangrijke mijlpaal als het gaat om de weg naar zelfstandigheid. In plaats van een brommerrijbewijs te halen ga je natuurlijk gelijk door naar het serieuze werk, het halen van je autorijbewijs.

Al voor je verjaardag kun je voor je theorie examen oefenen, aangezien je het theorie-examen vanaf 16 jaar mag afleggen. Praktijklessen mag je vervolgens gaan nemen als je ouder dan 16,5 bent, om daarna zo snel mogelijk na je 17de verjaardag het praktijkexamen af te kunnen leggen. En in welke auto ga jij de praktijklessen volgen? Een Audi natuurlijk! Veel rijscholen die rijles in een Audi bieden, laten je rijden in een A1 of A3. Zo leg je de basis voor vele veilige kilometers op de weg en ga je tijdens het lessen en na het praktijkexamen met veel plezier de weg op.

Comfortabel cruisen in een Audi

Rijlessen zijn al spannend genoeg, dus het is belangrijk dat je zo comfortabel mogelijk achter het stuur kunt zitten. Audi’s hebben over het algemeen veel mogelijkheden om de stoel en het stuurwiel te verstellen voor een optimale zithouding van zowel lange als kleineren mensen. Les je in de zomer, dan rijd je het liefst natuurlijk in een Audi met airco, zodat je lekker gekoeld, zweetvrij en geconcentreerd kunt rijden. De afmetingen van zowel een A1 als A3 zijn ideaal om ook door druk verkeer te manoeuvreren.

… En ook nog een veilig de weg op

Autorijlessen zijn er om ervaring op te doen, en het kan dus best eens gebeuren dat er iets mis gaat. Wees overigens niet al te bang hiervoor, aangezien andere verkeersdeelnemers vaak wel wat extra rekening houden met mensen in lesauto’s. Ongelukjes komen nog maar zelden voor, vooral door alle beveiligingssystemen in Audi’s zoals het Elektronisch Stabiliteits Programma (ESP), antiblokkeersysteem (ABS), bandenspanning-controlesysteem en tractie-control-systeem (TSC), en elektrisch verstelbare en verwarmde buitenspiegels voor goed zicht. Mocht er onverhoopt toch iets misgaan, dan zijn jij en de instructeur veilig door gordels met pyrotechnische spanners, goed verstelbare hoofdsteunen, zij-airbags en airbags aan bestuurders- en passagierszijde

Er zijn meer dan 7000 rijscholen in Nederland maar de kwaliteit van rijscholen kan erg verschillen. Zoek jij een rijschool in je buurt met hoge slagingspercentages, lage prijzen voor de lessen en hoge beoordelingen van mensen die daar rijlessen hebben gevolgd, dan is het handig rijscholen te vergelijken bij het Rijschoolregister.


Gerelateerd nieuws