Audi autoruit vervangen voor veiligheid en comfort

65725195 – mechanic man is changing windscreen on a car

Audi heeft ontzettend veel verschillende auto’s gemaakt. Een autoruit vervangen van een Audi begint bij het kijken naar welk model u hebt. Bij het vervangen van de ruiten is het altijd belangrijk dat u de goede ruit kiest, zeker wanneer u een Audi A4, A5, A6 of een van de andere modellen hebt waarbij sensoren in de voorruit geplaatst zijn. Wordt de verkeerde voorruit in uw Audi geplaatst bij autoruit vervangen, dan vallen bepaalde features van de auto ineens weg. Zoals de verwarming van de ruiten, of de automatische functie van de ruitenwissers bij regen.

Het belang van de voorruit

Wanneer het gaat om de veiligheid van uw Audi, dan gaat het vaak eerst om de kwaliteit van de vervangende onderdelen die gebruikt worden bij het repareren van de auto. Kwalitatieve onderdelen kosten meer geld, maar bieden wél betere prestaties en dat wilt u wanneer u kiest voor Audi. Daarna staan de banden hoog op de lijst. Goede Audi autobanden met een sterk profiel en goede grip bieden meer veiligheid tijdens het rijden op nat wegdek. Een laag geluidsemissieniveau is minstens zo wenselijk, zeker wanneer u vaak langere afstanden rijdt. Voor deze mensen speelt de rolweerstand ook een grote rol bij het kiezen van nieuwe autobanden.

Echte veiligheid begint echter met goed zicht op de momenten dat dit niet vanzelfsprekend is, zoals

  • tijdens het rijden bij neerslag;
  • tijdens het rijden met minder of geen daglicht;
  • tijdens het rijden met tegenlicht.

In bovenstaande omstandigheden is de kwaliteit van de voorruit letterlijk van levensbelang. Voldoet de voorruit niet meer aan de eisen omdat deze krassen vertoont, of omdat de ruit gebarsten is, dan is de autoruit vervangen de enige juiste optie. Dit doet u niet alleen voor uw eigen veiligheid, maar ook met het oog op de veiligheid van medeweggebruikers en alle mensen en dieren die zich om welke reden dan ook op de weg kunnen bevinden. Vaak vallen de kosten van de autoruit vervangen ook nog eens sterk mee omdat de verzekering dit volledig of deels vergoed bij de juiste polis.

Zelf de autoruit vervangen?

Met de juiste gereedschappen en onderdelen kunt u veel van de kleinere klussen prima zelf doen. Het voordeel van de populariteit van Audi is dat er veel informatie is die direct gevonden kan worden op de grotere websites. Maar weet waar u aan begint voordat u aan de slag gaat met de Audi autoruit vervangen. De zijruiten die geopend kunnen worden (handmatig of elektronisch) zijn het makkelijkst te vervangen. Wanneer u de bekleding aan de binnenzijde van het portier verwijdert, ziet u het volledige mechanisme van de ruit waar u direct mee aan de slag kunt. Zorg er in alle gevallen voor dat u het mechanisme bekeken hebt voordat u een nieuwe ruit bestelt: het is vaak goedkoper om dit direct mee te bestellen wanneer ook het mechanisme verwisseld moet worden bij autoruit vervangen.

Wanneer de voorruit of achterruit vervangen moeten worden, is dit echter veel meer werk. In deze ruiten zitten sensoren, verwarmingsdraden en in sommige gevallen zelfs een aansluiting voor een antenne. Dit is niet de enige uitdaging bij een autoruit vervangen: de voorruiten en achterruiten van een gemiddelde Audi zijn zwaar en niet bepaald handzaam. Het gebeurt met regelmaat dat een voorruit of achterruit breekt of valt tijdens de montage thuis, of dat de auto zelf beschadigd wordt tijdens de autoruit vervangen. Daarom wordt het aangeraden om deze autoruiten te laten vervangen door een gerenommeerd bedrijf. Deze heeft niet alleen de kennis in huis, maar ook de juiste autoruiten, het gereedschap en de ervaring met de mogelijke uitdagingen tijdens de autoruit vervangen.

Autoruiten schoonhouden

De voorruit van de auto is dé plek waar u naar buiten kijkt. Het is het gedeelte waarin u kunt zien wat er gebeurt op de weg voor u, waar u rekening mee moet houden en waar u op tijd op moet anticiperen. Daarom is het van groot belang dat de autoruiten schoongehouden worden. Dit betekent dat er tijd en aandacht aan de ruiten besteed moet worden en dit geldt niet alleen voor de autoruit vervangen. Een aantal manieren om te zorgen voor maximaal en optimaal zicht:

  • Maak de autoruiten altijd volledig vrij van sneeuw en ijs voordat u gaat rijden;
  • Zorg voor een vochtvreter in de auto zodat er geen condens op de voorruit slaat;
  • Gebruik geen goedkope ruitensproeiervloeistof en vul geen water en afwasmiddel bij in het reservoir. Ruitensproeiervloeistof wordt speciaal gemaakt en getest voor het gebruik op voorruiten. Dit geldt zeker voor de betere merken;
  • Controleer met regelmaat uw ruitenwissers. Deze zijn bij Audi voorzien van een indicator. Deze geeft aan wanneer de wissers vervangen moeten worden;
  • Besteed tijdens het wassen van de auto extra aandacht aan de ruiten en verwijder alle vlekken en oneffenheden voor een beter zicht vanuit de bestuurdersstoel.

Direct autoruit vervangen

Wilt u zeker weten dat u optimaal zicht hebt tijdens het rijden en hebt u op dit moment problemen met de voorruit of achterruit? Wacht dan niet te lang met de autoruit vervangen. Tal van specialisten staan klaar voor u, met kwalitatieve ruiten en garantie waar u echt mee vooruit kunt. Hebt u schade of problemen met uw voorruit, kiest u dan vandaag nog voor de autoruit vervangen zodat de problemen niet ineens kritiek worden tijdens het rijden op de snelweg bijvoorbeeld. De risico’s zijn simpelweg veel te groot om de gok te nemen.

Gerelateerde artikelen