Kabels en stekkers dashcams zijn prima weg te werken

Je ziet steeds meer dashcams, kleine camera’s die op het dashboard of aan de voorruit van een auto bevestigd zijn. In de meeste gevallen begint de camera te lopen als de auto gestart wordt en de videobeelden worden vervolgens opgeslagen op een SD-kaart die via een computer te bekijken zijn. Andere willen dat de camera altijd filmt en kiezen voor een andere manier van stroomvoorziening. Hoe dan ook; de meeste bezitters genieten weliswaar van de functionaliteit van de dashcamera, maar ergeren zich daarentegen aan de afwerking, de draden of de grote stekker. Is er een manier om een dashcam netjes en subtiel weg te werken?

Kabels bron van irritatie

Vaak zijn vooral de kabels de autobezitters een doorn in het oog. Die kabels kun je echter wegwerken. Bijvoorbeeld door een gaatje naast de 12v aansluiting in het dashboard te maken. Let wel; het gaatje hoeft alleen maar in het klepje. Vervolgens trek je de kabel daar doorheen en geleid je hem achter het dashboardkastje. Daarna open je de passagiersdeur en drukt de kabel omhoog tussen dashboard en rubber. Via het glas is de kabel vervolgens op simpele wijze achter de bekleding te drukken, zeker tot aan de binnenspiegel.

Hele blok onder dashboard

Het is altijd belangrijk de bij de dashcam geleverde sigarettenaansteker te gebruiken of om voor een zogenaamde direct power aansluiting te kiezen. Deze zijn namelijk speciaal gemaakt voor de autocamera en voorkomen piekspanningen en hinderlijke radiostoringen. Wie gebruik maakt van de bijgeleverde stekker, die zal zich snel irriteren aan de grootte van die stekker, die te dominant is in het verder zo strakke dashboard. Kies dan voor een stroomsplitter. Die hebben een (veel) minder grote stekker met kabel tot wel vijftig centimeter. Dat is lang genoeg om dit hele blok onder het dashboard weg te werken en zo kan dus gewoon de bijgeleverde 12 vol adapter gebruikt worden die bijgeleverd wordt bij de camera.

Laatstgenoemde manier van wegwerken heeft meer voordelen. Het bespaart zoeken naar de goede zekering en bovendien blijft er ruimte voor bijvoorbeeld de navigatie of de oplader van de telefoon. Alles zit zo keurig netjes onder het dashboard en is mooi, solide en subtiel weggewerkt.

Gerelateerde artikelen

nl Nederlands
X