Zoek

Vijf onderhoudstips voor je Audi

Als trotse Audi-rijder is het natuurlijk van belang om je auto goed te onderhouden. Niet alleen zal je auto zo langer meegaan, je verkleint ook de kans op ongelukken door slijtage. Kun je de schadevrije jaren van je WA autoverzekering lekker op blijven sparen. Daarnaast gaat een goed onderhouden auto natuurlijk gemakkelijker door de APK-keuring. Dat scheelt je weer in de jaarlijkse kosten. Met deze vijf tips kun jij je Audi het beste onderhouden.

 1. Controleer de bandenspanning regelmatig
  Door de bandenspanning regelmatig te controleren voorkom je onnodige slijtage. Wanneer de spanning te laag is, zullen je banden sneller slijten. Daarnaast heeft de bandenspanning ook invloed op de wegligging. De juiste bandenspanning zorgt voor een fijne, en vooral veilige rit.
 2. Controleer het oliepeil
  Doorrijden met een (te) laag oliepeil kan funest zijn voor je auto. Controleer het dan ook regelmatig en vul aan wanneer nodig. Het controleren van je oliepeil kun je het beste een uur na de rit doen. De motor is dan inmiddels afgekoeld en het oliepeil gezakt. Meer advies vind je hier.
 3. Ruitenwisservloeistof controleren
  Een goed zicht op de weg is van essentieel belang. Schone ruiten voorkomen ongelukken; zorg dus dat de ruitenwisservloeistof regelmatig aangevuld wordt. Controleer ook meteen de ruitenwissers even. Versleten ruitenwissers kun je het beste direct vervangen. Vergeet ook de koelvloeistof niet meteen even mee te nemen in de onderhoudsbeurt.
 4. Zorg voor een goede verzekering
  Hoe goed je jouw Audi ook onderhoudt, een ongeluk zit in een klein hoekje. Naast de veelgebruikte WA+ autoverzekering, zou je in het geval van een nieuwe Audi ook een All Risk autoverzekering kunnen overwegen. Hier ben je in de meest optimale vorm verzekerd voor eventuele schade.
 5. Onderhoud interieur en exterieur
  Om zowel het interieur als het exterieur van je Audi mooi te laten blijven, is het goed om dit regelmatig eens onder handen te nemen. Vermijd de wasstraat en ga liever zelf aan de slag. Stof en stofzuig de binnenkant van je auto en was de buitenkant. Door je Audi eens in de zoveel tijd in een goede wax te zetten, blijft de kleur langer mooi en verdwijnen krasjes aan het oppervlak.

 

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen