Zoek

Audi R8 LMS GT2: een festival of speed

  • Debuut 4e raceauto van Audi Sport customer racing op Goodwood
  • V10-power met 470 kW/640 pk

Afgelopen weekend heeft Audi Sport customer racing de Audi R8 LMS GT2 gepresenteerd op het Goodwood Festival of Speed. Met een vermogen van 470 kW/640 pk is de R8 LMS GT2 – die direct ook in actie kwam op het befaamde Goodwood heuvelklimparcours – de krachtigste racer uit de elfjarige historie van Audi Sport’s customer racing-programma.

De Audi R8 LMS GT2 werd op Goodwood onthuld door Oliver Hoffmann (CEO van Audi Sport GmbH), Chris Reinke (Hoofd Audi Sport customer racing), negenvoudig Le Mans-winnaar Tom Kristensen én de Duke of Richmond, de organisator van het Goodwood Festival of Speed.

Nieuwe GT2-klasse

De nieuwe racer met V10-power is ontwikkeld voor een toekomstige nieuwe racecategorie. In 2020 gaat de GT2-klasse in Europa en Noord-Amerika van start. Daarmee vult hij het huidige gat op tussen de bestaande GT3- en GT4-categorieën. Met de R8 LMS GT2 introduceert Audi Sport het vierde model voor zijn customer racing-activiteiten. Tot dusver is deze divisie wereldwijd al succesvol in de TCR-, GT3- en GT4-kampioenschappen.

De krachtigste versie van de Audi R8 LMS is per direct te bestellen voor een prijs van € 338.000 (exclusief belastingen). In december levert Audi Sport customer racing de eerste auto’s aan klanten, die er vanaf 2020 in de nieuwe GT2-klasse mee kunnen racen.

Lees hier alles over de Audi R8 LMS GT2.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen