AudiBlog.nl

Rijtest: Audi SQ8 van Autoweek

Een fraaie rijtest van voorlopig de dikste Q8, de Audi SQ8.
Maar einde dit jaar komt er een nog dikkere uitvoering uit de RS Q8. En nu eerst de rijtest van deze TDI krachtpatser van Audi.

De biturbo V8 in de Audi SQ8 TDI is de meest krachtige diesel op de Europese markt. Hij combineert enorme power met een laag verbruik en integreert een compleet pakket aan hightech systemen. De motor levert 320 kW/435 pk en een koppel van liefst 900 Newtonmeter tussen 1.250 en 3.250 tpm. Daarmee accelereert de SQ8 TDI in 4,8 seconden van 0-100 km/u en klokt hij een elektronisch begrensde topsnelheid van 250 km/u. De aandrijfkracht wordt via een achttraps tiptronic-automaat en quattro permanente vierwielaandrijving op de vier wielen overgebracht.

Autoweek test hem nu on deze onderstaande video;


Gerelateerd nieuws