Daniel Necker

Zijn geld verdient Daniel Necker met schepen, maar zijn passie zijn auto’s. En auto’s, dat is Porsche. In Chili kon hij zich ontwikkelen op een manier die in zijn geboorteland Duitsland onmogelijk was geweest.

Zonder Harald Wagner zou het leven van Daniel Necker er heel anders uit hebben gezien. Hij was zeven of acht jaar oud toen hij zijn peetoom bezocht op vakantie. Wagner is een neef van Ferry Porsche en werkte al jaren als salesmanager voor de sportwagenfabrikant. De kleine Daniel was al zwaar onder de indruk van de fabriek in Zuffenhausen, maar op de Autobahn, in de nieuwe 911 Turbo van oom Harald, voelde hij het pas echt. Op de bijrijdersstoel juichte Daniel van geluk.

En nu is het 35 jaar later en de kleine Daniel van toen is volwassen. Hij loopt een paar passen om het huis heen, over de lichte stenen die het schuin invallende zonlicht reflecteren. Daniel Necker werkt als zelfstandig scheepsmakelaar en woont inmiddels alweer acht jaar met zijn vrouw Paulina en drie kinderen in een kubistisch vormgegeven huis van zandsteen in Vitacura, ten noorden van Santiago de Chile, aan de voet van het Andesgebergte. Trots laat hij ons de garage achter het huis zien. Hij vertelt over vroeger, toen hij op zijn 21e voor een stage bij Hapag-Lloyd van Hamburg naar Chili vertrok. Pas na drie jaar keerde hij terug naar Duitsland, maar hij hield het er niet lang uit. Na twaalf maanden pakte hij opnieuw zijn koffers voor Chili, dit keer om er te blijven. Ook nu nog herinnert hij zich – licht huiverend – het weer in Noord-Duitsland: hij denkt niet alleen aan “veel regen” maar ook aan “kilte in de mensen”. Dat had nooit bij hem gepast. Het “ontspannen Latijns-Amerikaanse karakter” waarmee de mensen in Chili het leven benaderen is meer zijn ding.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen

One for all

Slimme platformconcepten die tussen verschillende merken en modellen worden gedeeld leiden al jarenlang tot kostenbesparingen, efficiencyverbeteringen en een snellere integratie van nieuwe technologieën. Ook voor

Lees verder »