Deze factoren hebben invloed op de premie van je autoverzekering

Heb jij jouw droomauto gevonden en kun je niet wachten om er mee de weg op te gaan? Vergeet dat niet een aantal zaken te regelen, voordat je de weg op kunt met jouw nieuwe Audi. Één van die dingen is je autoverzekering. Een goede autoverzekering afsluiten is van groot belang voor iedere automobilist. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje, en ook andere weggebruikers kunnen hier oorzaak van zijn. De premie van een autoverzekering is afhankelijk van verschillende factoren. Zo zijn je schadehistorie, je woonplaats en het type auto dat je gekocht hebt van grote invloed op de prijs die jij maandelijks gaat betalen voor je autoverzekering.

Schadevrije jaren

Als een auto op jouw naam staat, en de verzekering dus ook, wordt er bijgehouden hoeveel schadevrije jaren je hebt. Niet alleen de schadevrije jaren die je bij je huidige verzekeraar hebt opgebouwd, maar ook de schadevrije jaren bij eventuele vorige verzekeraars worden bekeken wanneer jouw nieuwe premie betaald wordt. Hoe meer van deze schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe lager je premie kan zijn. Schadevrije jaren laten namelijk zien dat jij een goede bestuurder bent die weinig of niet met schade te maken heeft. Dat is natuurlijk ook interessant voor de verzekeraar, waardoor zij een interessante korting kunnen bieden in dat geval.

Regio of woonplaats

De premie van jouw autoverzekering kan ook worden beïnvloed door de plek waar je woont. Het kan namelijk zijn dat iemand met exact dezelfde auto en ook hetzelfde aantal schadevrije jaren, een veel hogere premie betaalt dan jij. Hoe dat kan? De premie is namelijk ook regio afhankelijk. Woon je in een drukke en grote stad zoals Amsterdam, dan is de kans op schade groter dan wanneer je in een klein afgelegen dorp woont. Simpelweg komt het er op neer dat wonen en rijden in de grote stad een hogere kans op schade geeft dan wonen en rijden in een klein dorp. Daarom hanteren verzekeraars voor een auto in de grote stad vaak een hogere premie dan een auto die met name in een afgelegen gebied rijdt.

Type auto

Het type auto dat je gekocht hebt, heeft ook invloed op de premie van de autoverzekering. De waarde van de auto is een grote factor in de bepaling van de premie. Hoe hoger de waarde van de auto is, hoe hoger de premie van de verzekering is. Ook een auto die bovengemiddeld zwaar is, of een auto die hoge snelheden haalt, kan te maken krijgen met een verhoogde premie.

Ga jij binnenkort op pad met jouw nieuwe Audi, en wil je nog een autoverzekering afsluiten? Vergelijk online dan verschillende verzekeraars, en kijk waar jij de scherpste premie krijgt. Dan kun jij niet alleen veilig de weg op, maar ook heel voordelig.

Gerelateerde artikelen