Search

4 kleine beschadigingen die relatief goedkoop gerepareerd kunnen worden

Je Audi is natuurlijk heilig voor je, en daarom wil je ook dat hij onbeschadigd blijft. Maar ook al doe je zelf alles goed, dan nog is het oplopen van kleine beschadigingen niet altijd te vermijden. Een kleine beschadiging hoeft echter niet altijd garant te staan voor een dure reparatie. Onderstaande vier reparaties voor kleine beschadigingen kunnen relatief goedkoop gerepareerd worden bij een schadebedrijf als AAS Dagherstel.

AAS Dagherstel

Doffe koplamp

Koplampen worden heden ten dage gemaakt van een transparante kunststof met een coating ter bescherming. Die coating heeft echter geen eeuwig leven. In de loop van de tijd wordt hij dof of raakt hij verkleurd of beschadigd. Als gevolg hiervan vermindert je zich in het donker en is je auto ook minder goed zichtbaar voor andere weggebruikers. Om dit op te lossen, hoeft de koplamp echter niet helemaal vervangen te worden. De oude coating kan worden weggeschuurd, waarna een nieuwe coating aangebracht kan worden. Zo hoeft een doffe koplamp opknappen helemaal niet duur te zijn.

Parkeerdeukje

Heb je bij het parkeren een klein deukje opgelopen? Daar kun je aardig van balen, maar het hoeft geen dure reparatie te betekenen als de lak niet zo beschadigd is dat de witte onderlaag zichtbaar is geworden. Met speciaal gereedschap kan van binnenuit volgens een vaststaand patroon druk uitgeoefend worden op het parkeerdeukje totdat de deuk volledig verdwenen is. Een voorwaarde hiervoor is wel dat de hersteller erbij kan met zijn gereedschap. Deukjes rondom een handvat, op de dop van de benzinetank of op een vouwlijn kunnen helaas niet via deze techniek gerepareerd worden.

AAS Dagherstel

Ondiepe kras

Heb je een ondiepe kras opgelopen op je mooie Audi? Dat hoeft niet te beteken dat er opnieuw lak gespoten hoeft te worden om de kras te herstellen. Bij een ondiepe kras loopt je nagel niet vast op de kras wanneer je ermee over de kras heen gaat. Is dit het geval, dan kan de kras hersteld worden door te polijsten. Er wordt dan met een speciale poetsmachine een klein laagje van de lak geschuurd. De bovenste laklaag met de ondiepe beschadiging maakt daardoor plaats voor een nieuwe gladde laklaag, en zo verdwijnt de kras uit zicht.

Beschadigde lichtmetalen velg

Raak je met je mooie lichtmetalen velg een stoeprandje? Dan is de kans groot dat je velg schade oploopt. Oppervlakkige schade in de vorm van krasjes kan gelukkig relatief eenvoudig gerepareerd worden. Eerst vindt er een reparatie van de oppervlakkige schade plaatst, waarna de velg opnieuw gespoten wordt. Is de velg krom geworden, dan heeft deze reparatie helaas geen zin meer.

Niet alle schade hoeft dus meteen het einde van de wereld te betekenen. Ook hoeft je no-claim er niet aan te gaan, want bovenstaande reparaties kosten relatief weinig, en die kun je daarom net zo goed uit eigen zak betalen.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen