Zoek

Wat zijn de beste dakdragers voor een Audi?

Dakdragers monteer je aan je auto, zodat je er dakkoffer aan kunt bevestigen. Ideaal, vooral wanneer je met het hele gezin op vakantie gaat en er maar beperkte pakruimte in de auto aanwezig is. Een bijkomstig voordeel van de dakdrager is dat deze geen extra brandstof kost, maar juist bijdraagt aan de aerodynamica. Ben jij in het bezit van een Audi? Wanneer je een dakdrager wilt kopen voor je audi, lees dan vooral even verder. Wij kijken in dit artikel naar de beste audi dakdragers.

Audi dakdragers

Hoe plaats je een dakdrager?

Dakdragers kun je voor ieder type auto online kopen, waar je eigenlijk de meeste keuze vindt. Het bevestigen van dakdragers is niet heel moeilijk en werkt eigenlijk hetzelfde voor praktische iedere auto. Allereerst vind je natuurlijk de handleiding terug bij je bestelling, zodat je precies kunt nagaan hoe je jouw dakdragers plaatst.

In principe hebben de meeste auto’s een railing op het dak. De dragervoeten worden op deze rails vastgedraaid. Het plaatsen van dakdragers op auto’s zonder railing (met een glad dak) is ietsje lastiger. Dit kun je aan een autobedrijf overlaten indien je minder technisch bent aangelegd.

Dit zijn de beste dakdragers voor de Audi

Voor ieder model en type Audi is een dakdrager verkrijgbaar, die écht specifiek bij dit model en type passen. Op deze wijze kun je echt nooit een miskoop begaan. Koop bij voorkeur nooit merkloze dakdragers die universeel zijn, de kwaliteit kan te wensen overlaten en de geluidsproductie is vaak overmatig.

Voor de Audi zijn de volgende dakdragers bijzonder geschikt:

  • Thule WingBar. Dit hoogwaardige merk is gespecialiseerd in hoog kwalitatieve dakdragers, van de gewenste kwaliteit, sterkte en aerodynamische laadstang die zorgt voor een stille rit. De Thule WingBar kent een breed scala aan dakdragers, waaronder specifiek voor Audi.
  • Yakima dakdragers. Ook Yakima dakdragers kennen grote prestaties en zijn geschikt voor vele automerken, waaronder Audi. Dit merk biedt eveneens aerodynamisch dakdragers, waarop dakkoffers moeiteloos geplaatst kunnen worden.

Wat vervoer je wel en niet in je dakkoffer?

Wat zijn de do’s en dont’s wanneer het aankomt op het pakken van een dakkoffer?

Lees hier onze tips:

  • Het is aan te bevelen de dakkoffer niet te zwaar te bepakken.
  • Een dakkoffer is niet altijd geheel waterdicht, wikkel daarom kleding in plastic verpakking.
  • Vervoer geen elektronica in de dakkoffer, met het oog op enig doorlekgevaar (bij hevige regen en storm).
  • Plaats geen waardevolle spullen of documenten in de dakkoffer; hoewel dakkoffers steeds beter bestand zijn tegen diefstal en openbreken neem je toch liever het zekere voor het onzekere.
  • Zorg dat er geen losse, zware spullen kunnen rondrollen in de dakkoffer.
  • Pak de dakkoffer geheel opgevuld in, met niet te zware bagage.

Dakkoffers vormen de perfecte oplossing voor extra ruimte in de auto en zorgen daarnaast ook nog eens voor minder brandstofverbruik. Ze zijn hiermee de investering meer dan waard.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen