Zoek

Auto verkoopklaar maken doe je zo! 3 tips!

Als liefhebber van een mooie bolide koop je wellicht wat vaker dan gemiddeld een nieuw exemplaar. Een dure hobby wanneer je iedere keer de hoofdprijs betaalt, maar dat laatste hoeft natuurlijk niet. Enerzijds kun jij als expert waarschijnlijk voordelig een nieuw exemplaar op de kop tikken wanneer het een occasion is. Je hebt immers oog voor kwaliteit en weet wanneer je een goede prijs uit onderhandelt bij de verkoper. Maar anderzijds ga je je ‘oude’ auto ook weer verkopen tegen een goede prijs, zeker met een aantal handige trucjes is er vaak een leuke winst te maken. Hierdoor is het verschil qua prijs tussen je oude en nieuwe auto niet eens zo groot. Welke zaken hierbij belangrijk zijn? Wij zette dé verkoopklaar trucs op een rijtje.

1.      Poets het op

Natuurlijk ga je je auto schoonmaken voordat je hem in de verkoop gooit, althans dat vinden wij logisch. Maar er is vandaag de dag wel echt een verschil tussen schoon en schoon. Je kunt hem even simpel door de wasstraat halen, maar je kunt er ook even een paar uurtjes aan besteden. Wanneer jij even een middagje zelf de handen uit de mouwen steekt zul je zien dat je écht een ander resultaat krijgt. Met de spullen van een specifieke webshops zoals Detailing Addict kun je echt een ander niveau van schoon bereiken dan met een simpele reinigingsprogramma in de wasstraat. Van polijsten tot waxen, het resultaat is zichtbaar. Vergeet hierbij uiteraard niet de binnenkant mee te nemen. Ook hier zijn specifieke tools verkrijgbaar, het kan zeer lonen je hier eens in te verdiepen. En een laatste tip op dit gebied; Vergeet de geur niet! Vieze luchtjes zorgen er meteen voor dat een auto in waarde daalt.

2.      Krasje, deukje?

Nu we toch bij de specifieke webshops zijn belandt op het gebied van ‘auto detailen’ raden wij je aan iets verder te kijken. Er is namelijk geen ‘tweedehands’ auto verkrijgbaar waar geen klein deukje en/of krasje op zit. Je hoeft geen gebreken weg te moffelen maar je hoeft ze ook weer niet te benadrukken. Met de speciale tools die in zo’n webshop verkrijgbaar zijn, kun je bijna al deze puntjes wel oplossen. Van speciale doekjes tot kwastjes, alles is verkrijgbaar om jouw bolide weer in optima forma te krijgen.

3.      De foto

Natuurlijk kun je je auto verkopen via een dealer, maar nu jij er zelf voldoende verstand van hebt is het veel logischer om dit proces in eigen hand te houden. Zeker wanneer je de tijd hebt garandeert dit vaak een veel hogere opbrengst dan wanneer je dit door een autoverkoper laat doen. Essentieel hierbij is wel dat er goede foto’s worden gemaakt. Kies sowieso voor een zonnige dag, en parkeer je auto in een mooie en inspirerende omgeving. Liever in een mooie groene omgeving, dan binnen in jouw garage met TL-licht. Bij dat laatste kun je je auto nog zo mooi gepoetst hebben, dit ga je er dan niet aan afzien.

Kortom, prijs jezelf gelukkig met de kennis van auto’s die jij hebt opgedaan door de jaren heen en probeer een leuke winst te behalen met de verkoop van jouw oude exemplaar. Natuurlijk moeten basale zaken als motoren en dergelijke op orde zijn, maar aan de esthetische zaken kun je zeker wat veranderen.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen