Zoek

De beste plekken om je Audi te verkopen

Als je je Audi wilt verkopen, dan zijn er veel mogelijkheden. Het kan lastig zijn om te weten hoe je dit moet aanpakken. Je wilt er natuurlijk een zo hoog mogelijk bedrag voor terugkrijgen. Hier lees je wat drie goede opties zijn om je Audi te verkopen.

Zoek eerst uit wat je Audi waard is

Voordat je je auto te koop zet, is het belangrijk om te weten wat je Audi waard is. Zeker als je ‘m al vrij lange tijd in bezit hebt. Klinkt logisch, maar zo’n waardebepaling is niet een-twee-drie gedaan. Als je eenmaal ongeveer weet wat je Audi waard is, vraag je niet een te hoog bedrag waardoor je je Audi zelfs aan de straatstenen niet kwijtraakt, maar doe je jezelf ook niet te kort met een veel te laag verkoopbedrag. Bereken de waarde om het juiste verkoopbedrag te bepalen. 

Voordat je je auto te koop zet, is het handig om er eerst wat meer over te weten (mocht je dat nog niet weten). Vooral zaken als technische specificaties, het aantal eigenaren, APK-keuringen en de grote onderhoudsbeurt zijn goed om op een rijtje te hebben. De kans is namelijk groot dat je hier bij de verkoop vragen over krijgt. Check gratis alle informatie en specificaties over je auto, zodat je weet wat je verkoopt. Dan nu de verkoopopties:

1. Autohandelaren of -dealers

Een handige manier om je Audi te verkopen is via een autohandelaar of -dealer. Deze koopt je auto en verkoopt hem vervolgens weer door. Als je auto verkocht is, krijg je de verkoopprijs minus een bepaald percentage voor de dealer of handelaar. 

Dealers of handelaren hebben over het algemeen veel verstand van auto’s en kunnen je vaak beter informeren over de juiste verkoopprijs. Je kunt ook onderhandelen over de prijs en het percentage dat de dealer of handelaar krijgt voor de verkoop van jouw auto. Het beste kun je kiezen voor een dealer of handelaar die gespecialiseerd is in de koop en verkoop van Audi’s. Deze heeft veel kennis van het merk en kan je auto beter op waarde inschatten. 

2. Gespecialiseerde autoinkoopservice

Je kunt je auto ook via een gespecialiseerde autoinkoopservice verkopen. Sommige inkoopservices kopen je auto en verkopen hem door. Je krijgt dan meestal snel een bod. Dit bod is vaak wel lager dan bij particuliere verkoop. Er zijn ook services die je auto voor een bepaald bedrag of commissie te koop aanbieden. 

3. Online via marktplaatsen voor auto’s

Als je geen percentage van de verkoopprijs of commissie kwijt wilt zijn en liever alles zelf wilt regelen, kun je je Audi beter online verkopen. Er bestaan speciale online marktplaatsen voor auto’s. Meestal betaal je dan enkel een bedrag voor een advertentie. Je komt direct in contact met potentiële kopers en wat je voor je auto krijgt is van jou. Veel succes met de verkoop.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen