Zoek

Let hierop bij het kopen van een occasion

Lang niet iedereen heeft het budget om een gloednieuwe auto te kunnen kopen. Dit betekent echter niet dat je geen auto kunt bezitten. Je kunt er immers voor kiezen om een occasion aan te schaffen! Dit is een tweedehands voertuig dat over het algemeen alsnog zeer goed werkt en er ook nog eens mooi uitziet. Bij het kopen van een occasion is het cruciaal om de onderstaande tips toe te passen. Hierdoor zul je geen spijt krijgen van je aankoop!

Audi occasion

Check de onderhoudshistorie

Een auto moet goed onderhouden worden, dat weet elke eigenaar. Bij het kopen van een occasion moet je dan ook rekening houden met het onderhoud. Als de vorige bezitter dit niet (goed) heeft gedaan, is de kans groot dat de volgende gebruiker er de gevolgen van ondervindt. Daarom moet je bij het vergelijken van occasions Almere altijd het onderhoudsboekje bekijken. Als ze bij een dealer of specialist gestempeld zijn op datum zit je vaak wel goed.

Controleer de kilometerstand

Deze tip klinkt wat makkelijker gezegd dan gedaan. Je moet namelijk niet puur naar de kilometerteller kijken, wat komt doordat sommige Audi occasions een teruggedraaide kilometerstand hebben. Alhoewel dit strafbar is, gebeurt het alsnog te vaak. Dit is vooral het geval bij importauto’s. Daarom moet je altijd de kilometerstand controleren in combinatie met de algehele staat van de occasion. Een tweedehandsauto die er versleten uitziet maar slechts 100 duizend kilometer op de teller heeft, kan dit bijna niet kloppen.

Maak een proefrit

Ja, deze tip is een open deur. Toch is het alsnog erg belangrijk om een proefrit te maken in je occasion. Je komt tijdens deze rit veel te weten over de tweedehandsauto. Je kunt de remmen goed controleren, terwijl je ook erachter komt hoe de auto precies rijdt. Ook is het belangrijk om te checken of de knopjes en schakelaars goed functioneren. Test bovendien de ramen en achterklep!

Start met onderhandelen

Niet iedereen is er fan van om te onderhandelen over de aankoop van een auto. Toch is het van belang om dit te doen. Je kunt op deze manier immers nog wat centjes besparen, al is een occasion vaak al goedkoper dan een gloednieuw model. Je doet er dus zeker wel goed aan om te onderhandelen voordat je een tweedehandsauto koopt! Overigens hoef je niet beslist te onderhandelen over een korting, misschien kun je juist wel extra garantie krijgen.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen