Zoek

Wil je jouw Audi verkopen? Dit zijn belangrijke zaken

Het doet altijd een beetje pijn om je Audi van de hand te doen. Je hebt er ongetwijfeld veel plezier aan beleefd. Aan de andere kant heb je hoogstwaarschijnlijk iets moois om naar uit te kijken in de vorm van een nieuwe auto. Maar in dit artikel gaat het over auto’s verkopen. Je ontdekt waar je op moet letten en wat je kunt verwachten van onder meer de opbrengst.

Wil je jouw Audi verkopen? Dit zijn belangrijke zaken

Hoeveel is de auto waard?

Bij het verkopen van de auto is het bepalen van de prijs een van de belangrijkste punten. Om te
weten hoeveel jouw auto kan opleveren is het verstandig om een waardebepaling van de auto uit te laten voeren. Zo weet je namelijk precies wat de dagwaarde van jouw auto is en is het verkopen ervan een stuk makkelijker. Daarnaast sta je als verkoper stevig in je schoenen als je weet wat jouw auto waard is op de huidige markt.

De dagwaarde kan trouwens best schrikken zijn. Zeker in de eerste jaren wordt een nieuwe auto snel minder waard. Dat zie je aan de dagwaarde. Behalve de leeftijd van de auto, wordt er bij het bepalen van de dagwaarde ook gekeken naar de kilometerstand, het onderhoud en de accessoires.

Het is niet gezegd dat de dagwaarde ook de verkoopwaarde wordt. Voor de dagwaarde maakt de staat van de auto namelijk niet uit. Dat is bij de verkoopwaarde wel het geval.

Hoe wil je je auto verkopen?

Voordat je überhaupt over de waarde van de auto kunt gaan nadenken, zal je moeten bepalen op welke manier je de auto wilt verkopen. Dat kan op vele manieren:

  • Particulier via advertenties
  • Inruilen bij aankoop van een nieuwe auto
  • Via een opkoper zoals een garage
  • Via een veiling

Er bestaat niet zoiets als de beste manier. Iedere verkoopwijze heeft zijn voor- en nadelen. Een verkoop via advertenties op bijvoorbeeld Marktplaats kan prima. Hoewel je daar als verkoper natuurlijk minder goed beschermd bent tegen oplichters.

Het veilen van een auto komt weinig voor. De meest gangbare manieren om een auto te verkopen is door deze in te ruilen of bij een opkoper aan te bieden.

Deze papieren heb je nodig om je Audi te verkopen

Zonder autopapieren kan je geen auto verkopen. Met autopapieren worden het kentekenbewijs en de nieuwe versie daarvan, de kentekencard, bedoeld. De kentekencard is een pasje, net als je rijbewijs. Daar staan dezelfde gegevens op als op het papieren kentekenbewijs. Het kentekenbewijs (pas of papier) bestaat uit drie delen.

Deel 1a is het voertuigbewijs. Bij de kentekencard is dit het pasje zelf. Hierop staan alle technische voertuiggegevens. Dat wil zeggen het kenteken, merk, model, brandstof etc.

Deel 1b is het tenaamstellingsbewijs of de tenaamstellingscode. Hier staan alle gegevens op van de persoon op wiens naam de auto staat. Bij het papieren kentekenbewijs is dit het tweede papier. Bij de kentekencard is het een code van 9 cijfers die je thuis moet bewaren.

Deel 2 is het overschrijvingsbewijs of kentekenbewijs deel II. Bij het kentekenbewijs krijg je dit papier sowieso. Bij een kentekencard ontvang je dit alleen als je de auto wilt exporteren naar het buitenland.

Mocht je de autopapieren kwijt zijn, dan moet je deze opnieuw bestellen bij de RDW.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen