Search

De beste uitjes voor autoliefhebbers

Als een echte autoliefhebber is er weinig opwindender dan het zien en ervaren van raceauto’s. Het zou dan ook fantastisch zijn om met je vrienden een leuk uitje te maken waarbij je dichtbij deze snelle machines kunt komen en jouw grootste passie kunt uiten. Ben je op zoek naar een leuk en spannend bedrijfsuitje of gewoon een leuk uitje met je vrienden? Lees dan gauw dit artikel verder!

Foto: racesquare.com

Bezoek een autorace-evenement

Om te beginnen kun je natuurlijk altijd een race bijwonen. Het bijwonen van een autorace-evenement zal voor veel autoliefhebbers een onvergetelijke ervaring zijn. Je kunt hier de spanning voelen, de benzine ruiken en van dichtbij de brullende motoren beluisteren. Velen dromen er natuurlijk van om een echte Formule-1 race bij te wonen, maar een kleinere, lokale race kan uiteraard ook een top dag opleveren. 

Ga zelf racen

Kijken naar racende auto’s is natuurlijk al enorm stoer, maar je kunt natuurlijk zelf ook achter het stuur gaan zitten. Zo kun je bijvoorbeeld bij race square door middel van een simulator ervaren hoe het is om een echte F1 coureur te zijn. Je kunt hier een fantastisch en spannend groepsuitje van maken waarbij je het tegen elkaar opneemt op het circuit. Wanneer je liever gaat racen in een echte auto, kun je bijvoorbeeld een track day boeken. Bij een track day ga je met je eigen auto het circuit op om het rondje te kunnen rijden. 

Boek een rijervaring bij een professioneel race bedrijf

Bij een trackday kan je met jouw eigen auto de baan op, maar je kan er ook voor kiezen om echt in een raceauto te stappen. Er zijn verschillende bedrijven die zo een rijervaring bieden. Je kunt plaatsnemen in een raceauto en meerijden met een professionele coureur, of misschien zelf wel achter het stuur kruipen en een paar rondes rijden. Zo kun je samen met jouw collega’s of maten een unieke ervaring beleven. 

Ga naar het automuseum

Een wellicht iets minder spannend, maar wel zeer interessant uitje, is het bezoeken van een automuseum. Hier kun je meer leren over de geschiedenis van auto’s en verschillende raceauto’s van dichtbij kijken. Hier zal je auto’s vinden die je nog nooit op de weg hebt gezien. En, als je geluk hebt, heeft het museum ook een interactieve tentoonstelling waarbij je zelf kunt rijden in een simulator

Zo kun je bijvoorbeeld een autorace bezoeken. Wil je toch liever zelf achter het stuur kruipen, dan zijn er ook verschillende mogelijkheden beschikbaar. Zie je het bijvoorbeeld wel zitten om in een hal met een simulator te racen tegen je vrienden of collega’s? Kijk dan bij racesquare Utrecht. Verder kan je bijvoorbeeld meerijden met een echte coureur. Ben je geïnteresseerd in de geschiedenis van de auto? Dan kan het bezoeken van een auto museum een goede optie zijn!

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen