Zoek

Auto kopen uit het buitenland? Let op deze 4 dingen

Het kopen van een buitenlandse auto kan een spannende onderneming zijn. Of je nu op zoek bent naar een uniek model dat niet beschikbaar is in jouw land of gewoon een betere deal is, er zijn veel dingen waarmee je rekening moet houden voordat je begint. Hier zijn vier belangrijke dingen om te overwegen bij het kopen van een auto uit het buitenland.

Regelgeving en belastingen

Bij het kopen van een auto uit het buitenland zijn de wetten en belastingen die van toepassing zijn, een van de eerste dingen om te overwegen. Elk land heeft zijn eigen wetten met betrekking tot de invoer van voertuigen, waaronder vereisten voor registratie, verzekering en technische inspectie. Bovendien moet je rekening houden met de belastingen die verschuldigd zijn bij de invoer van een auto, zoals de belasting voor personenauto’s en motorrijwielen in Nederland. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van deze kosten en de procedures voor het doen van BPM aangifte om verrassingen te voorkomen.

Voertuighistorie en kilometerstand

Voordat je een auto uit het buitenland koopt, is het van cruciaal belang om de historie van het voertuig te onderzoeken en de kilometerstand te controleren. Dit kan helpen bij het identificeren van eventuele verborgen problemen of eerdere schade aan het voertuig, het kan ook helpen om ervoor te zorgen dat de kilometerstand correct is. Er zijn verschillende online diensten beschikbaar waarmee je de voertuighistorie kunt controleren aan de hand van het chassisnummer. Het is ook een goed idee om een onafhankelijke inspectie te laten uitvoeren door een gekwalificeerde monteur voordat je tot aankoop overgaat.

Kosten en logistiek van de import

Naast de kosten van de auto zelf, moet je ook rekening houden met de kosten en logistiek die nodig zijn voor het importeren van een voertuig. Dit omvat dingen zoals transport, douanerechten en administratieve kosten, die kunnen variëren afhankelijk van waar je auto vandaan komt en waar je bent. Het is belangrijk om een betrouwbare importeur of exporteur te vinden die ervaring heeft met het importeren van auto’s uit het buitenland. Zij kunnen je helpen bij het regelen van het transport, het afhandelen van douaneformaliteiten en het verkrijgen van de benodigde documenten voor registratie.

Garantie en after sales service

Ten slotte, bij het kopen van een auto in het buitenland, is het belangrijk om na te denken over de garantie en after-sales service. Hoewel sommige fabrikanten wereldwijde garantie bieden, kunnen er beperkingen of extra kosten zijn voor onderhoud en reparatie van geïmporteerde auto’s. Het is verstandig om de garantievoorwaarden te controleren voordat je tot aankoop overgaat en om na te gaan of er lokale servicecenter beschikbaar zijn voor het merk en model dat je overweegt. Dit kan helpen om eventuele problemen na de aankoop soepel op te lossen en ervoor te zorgen dat je nog vele jaren plezier hebt van je geïmporteerde voertuig. Zorg ervoor dat je bij het importeren van een auto uit het buitenland de juiste stappen volgt, inclusief het correct afhandelen van de BPM-aangifte, om te voorkomen dat je voor onverwachte kosten komt te staan.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen