Zoek

Duitse Milieumaatregel treft ook Nederlanders-Umweltplakkete

Duiste Milieumaatregel treft ook Nederlanders- Umweltplakette

Vanaf 1 maart 2007 konden Duitse regio’s, steden, stadscentra, verkeersknooppunten en sommige drukke verkeerswegen, om de luchtkwaliteit te bevorderen, tot verboden gebied worden verklaard voor sommige auto’s. In uitzonderlijke gevallen kon men dit ook doen voor gebieden waar hoge concentraties fijnstof dreigden te ontstaan.
Het werd daarmee dan niet meer toegestaan om met een voertuig die bewuste regio, stad, of dat bewuste gebied in te rijden, tenzij de uitstoot van fijnstof voor het voertuig aan bepaalde normen voldoet.

Voertuigen die die gebieden toch wilden kunnen inrijden moesten zijn voorzien van een milieusticker (Umweltplakette) die overeenkomt met de classificatie aangegeven voor die betreffende Umweltzone.

Op 1 januari 2008 startten de eerste steden in Duitsland met de invoering hiervan. Voertuigen die een dergelijke zone inrijden moeten zijn voorzien van een zogenaamde Umweltplakette. Deze maatregel geldt voor ALLE voertuigen – dus ook voor de Nederlanders die Duitsland inrijden.
www.tuev-nord.nl/Keuringen/Umweltplakette.htm

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen