Zoek

Audi DTM 2e en 3e, in EuroSpeedway in Lausitz.

Met een tweede plaats in de vierde race van het seizoen op de EuroSpeedway Lausitz heeft Audi-coureur Timo Scheider zijn voorsprong in de tussenstand van de DTM, het Duits toerwagenkampioenschap, weten te vergroten.

Voor in totaal 80.000 bezoekers, een nieuw record voor de DTM op het circuit ten zuiden van Berlijn, leverden de Audi-fabriekscoureurs een sterke teamprestatie door de plaatsen twee, drie en vier voor zich op te eisen. Naast Scheider eindigde ook titelverdediger Mattias Ekström met de nieuwe Audi A4 DTM op het podium, Martin Tomczyk werd als vierde geklasseerd.
Timo Scheider, Mattias Ekström en Martin Tomczyk hadden alle drie een uitstekende start in de wedstrijd. Ze reden aanvankelijk achter de uiteindelijke winnaar, de Schot Paul di Resta, en de Canadees Bruno Spengler, maar door uitstekend werk van het Audi Sport Team Abt Sportsline konden de drie Audi-rijders al na hun eerste verplichte pitstop voor Spengler weer de baan op komen. In de resterende ronden wisten ze hun posities vast te houden, zodat ze op de plaatsen twee, drie en vier over de eindstreep kwamen.

Best geklasseerde rijder met Jahreswagen

De vierde coureur met een actuele Audi, de Deen Tom Kristensen, was minder fortuinlijk. In de eerste ronde al werd hij aangetikt door een andere deelnemer, ging in de rondte en moest daarop de beschadigde neus van zijn auto tijdens een extra pitstop laten repareren. Een andere Audi-coureur eindigde wél in de punten: de Brit Oliver Jarvis was evenals twee weken geleden in Mugello de best geklasseerde rijder met een zogeheten “Jahreswagen” op de achtste plaats. Mike Rockenfeller eindigde als negende.

Prima uitgangspositie

Dankzij het goede resultaat van de rijders van het Team Abt Sportsline heeft Audi een prima uitgangspositie voor de volgende DTM-race op de Norisring in Neurenberg. Voor de thuiswedstrijd van Audi en het laatste optreden voorafgaand aan het DTM-evenement op Circuit Park Zandvoort van 13 juli mogen alle vier de rijders met een nieuwe Audi A4 DTM nu tien kilogram handicapgewicht uitladen.

Christijan Albers werd met zijn Audi A4 DTM uit het jaar 2006 op de EuroSpeedway Lausitz als 14e geklasseerd. “Veel meer was er niet te halen”, verklaarde Albers. “In de eerste ronde al werd ik een aantal keren aangereden, waardoor mijn auto behoorlijk beschadigd raakte en de wegligging bijzonder slecht was. Jammer, maar dit was wat ik er maximaal uit kon slepen.”

Foto: DTM

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen