Zoek

Audi gelooft niet in wereldwijde doorbraak hybride-auto’s



Van zowelde Q5 als de Q7 komen hybrideversies uit, maar Audi ziet geen markt voor een complete hybridelijn. Het merk gelooft niet in de aandrijftechniek, zo laat productbaas Dr. Michael Dick in de nieuwste AutoVisie (10) weten.

 

“We geloven niet dat hybride wereldwijd zal doorbreken,” zo stelt Dick in het automagazine. “Vanwege het extra gewicht en de hoge kosten.” Toch werkt het bedrijf ook aan hybridemodellen. “Hybride is voor ons slechts een stap in de elektrificering van aandrijflijnen. De volgende stap is elektrische auto’s ontwikkelen waarmee je 50 tot 100 kilometer kunt rijden, genoeg voor stadsbewoners.” De eerste elektrische auto van Audi laat nog een jaar of tien op zich wachten. Daarnaast dient een oplaadstation voor dergelijke modellen te worden ontwikkeld. De productbaas zegt dat ” voor oplaadpunten volledig nieuwe ideeën” moeten worden bedacht. ” Dat je snel accu’s kunt omwisselen bijvoorbeeld, zoals bij je mobiele telefoon, ” aldus Dick.

Het concern werkt samen met Sanyo Electric Co., de marktleider op het gebied van oplaadbare accu’s, voor de ontwikkeling van lithium io-accu’s. Volgens Dick moeten de batterijen in 2012 klaar zijn.

De Q5 Hybride verschijnt in 2010 op de markt. De compacte SUV krijgt een pakket lithium-accu’s aan boord. De Q7, waarvan de verkoop komend jaar al van start gaat, zal beschikken over een conventioneel nicad batterijpakket. Audi experimenteert al sinds 1991 met rijdende hybrideproefmodellen onder de naam duo. De aanduiding gaf de aanwezigheid van zowel een verbrandings- als elektromotor aan.

bron: Auto Telegraaf

 

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen