Audi presenteert RS Q3 concept in Peking

• Ultrasportieve Audi Q3 met direct ingespoten vijfcilinder turbomotor

• Hoog vermogen: 265 kW/360 pk; ‘0-100’ in 5,2 s, topsnelheid 265 km/h

• quattro vierwielaandrijving, zeventraps S tronic-transmissie

Op de autotentoonstelling van Peking (27 april-2 mei) presenteert Audi de RS Q3 concept. Deze ultrasportieve versie van de Q3 valt op door een zeer krachtig uiterlijk. De prestaties zijn van topniveau dankzij de combinatie van de direct ingespoten vijfcilinder turbomotor (265 kW/360 pk), de zeventraps S tronic-transmissie en quattro permanente vierwielaandrijving.

De Audi RS Q3 concept is een indrukwekkende verschijning. De zwarte grille is uitgevoerd in honingraatstructuur en de koplampen zijn licht getint. De bumper is nieuw: de hoekige vormgeving van de luchtinlaten springt in het oog en ook hier komt de honingraatstructuur terug. De deels in matzwart uitgevoerde voorspoiler is gemaakt van met koolstofvezel versterkte kunststof (CFRP). Andere eyecatchers zijn de grote achterspoiler, de achterbumper/diffuser, de twee uitlaatpijpen en 20-inch velgen.

Stijlvol blauw en zwart – het interieur

De kleur zwart overheerst in het interieur. De stoelen zijn bekleed met een combinatie van fijnnappa-leder (zwart) met donkerblauwe contrastelementen (alcantara). In het interieur zijn diverse afwerkingspanelen uitgevoerd in blauw CFRP met lichtgevende glasvezels. Het stuur is gemaakt van een combinatie van CFRP en bekleed met zacht leder. De interieursfeer is door het grote glazen panoramadak opmerkelijk licht. Detail: de dashboardklokken zijn uitgevoerd met Chinese karakters. Zelfs het design onder de motorkap is zeer sportief met onder meer delen van carbonfiber en aluminium.

Vijfcilinder turbo-kracht

De Audi RS Q3 concept beschikt over een direct ingespoten 2,5-liter vijfcilinder turbomotor met maar liefst 265 kW/360 pk. De motor is gekoppeld aan de zeventraps S tronic-transmissie met dubbele koppeling. De quattro vierwielaandrijving heeft variabele aandrijfkrachtverdeling. De topsnelheid bedraagt 265 km/h en de ‘0-100 duurt maar 5,2 s.

Audi Nederland

Gerelateerde artikelen