De ultieme limousine: de nieuwe Bentley Flying Spur

01_new-flying-spur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bentley presenteert met de Flying Spur de ultieme sportlimousine. Hij levert in alle rust prestaties van topklasse, biedt luxe en comfort van ongeëvenaard niveau. Met de Multi-Media Specification fungeert hij desgewenst als rijdend kantoor. De Flying Spur debuteert begin maart op de autotentoonstelling van Genève en staat vanaf juli in de showroom van Bentley Leusden.

In de nieuwe Flying Spur smelten klassieke en moderne Bentley-designelementen smaakvol samen. Het profiel kenmerkt zich door de combinatie van scherpe lijnen en vloeiende vormen. De aflopende lijn van de achterzijde zet daarbij een elegant accent. Uitgesproken modern zijn de LED-koplampen en de LED-achterlichten. Diverse carrosseriedelen zijn gemaakt van aluminium, waardoor de Flying Spur 50 kg lichter is dan zijn voorganger. Ook de gunstige stroomlijn (Cw: 0,29) draagt bij aan meer efficiency.

12_new-flying-spur-front-cabin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Luxe en comfort

Het interieur van de Flying Spur is compleet nieuw. Ook hier staat de combinatie van klassiek en hedendaags centraal. Er wordt gebruik gemaakt van exclusieve leder- en houtsoorten; in elke Flying Spur is liefst 10 m2 duurzaam geproduceerd hout verwerkt. Nog een typisch Bentley-detail: in de stoelen worden verschillende soorten schuim gebruikt. Daardoor gaan comfort en ondersteuning hand in hand.

08_new-flying-spur-studio

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Flying Spur is te bestellen als vijf- of vierzitter. In het laatste geval is er tussen de twee zitplaatsen achterin extra opbergruimte. Uiteraard is een koelkastje (9 liter) leverbaar.

Het hoge comfortniveau wordt nog eens versterkt door de perfecte geluidsisolatie. Als extra is er de Mulliner Driving Specification. Het interieur krijgt dan een sportieve touch met in diamantpatroon gestikt leder en aluminium accenten.

 

09_new-flying-spur-studio

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rijdend kantoor

Standaard in de Flying Spur is een hoogwaardig infotainmentsysteem met navigatie, Bluetooth en 8-inch kleurenscherm. De nieuwe Multi-Media Specification biedt volop online-mogelijkheden. De auto fungeert in dat geval als rijdende WiFi-hotspot. Twee grote 10-inch beeldschermen achterin zijn dan eveneens inbegrepen.

 

06_new-flying-spur-studio

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geraffineerde aandrijflijn

De Flying Spur maakt gebruik van de krachtigste Bentley-motor van dit moment: de 6,0-liter twinturbo W12. Deze is gekoppeld aan de nieuwe achttraps automatische ZF-transmissie. Het vermogen van 625 pk en het riante koppel van 800 Nm zorgen voor prestaties die in alle rust worden geleverd. De topsnelheid bedraagt 322 km/h en de acceleratie van 0-100 km/h duurt slechts 4,6 seconden. Het gemiddelde verbruik is 14,7 l/100. Voor veiligheid en comfort zijn vierwielaandrijving en luchtvering standaard.

 

11_new-flying-spur-studio

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De nieuwe Flying Spur arriveert in juli bij Bentley Leusden.

Bentley Nederland

Gerelateerde artikelen