Zoek

Hoe leen je geld voor een auto? 5 handige tips

Een nieuwe Audi kost al snel €10.000 of meer. Droom jij ook van een gloednieuwe auto of ga je voor een tweedehands model? Een autofinanciering regelen kan soms knap lastig zijn. Ontvang 5 handige tips om geld te lenen, zodat je straks met gierende banden wegrijdt.

Tip 1: ga voor een persoonlijke lening

Bij het afsluiten van een lening heb je de keuze uit een persoonlijke lening of doorlopend krediet. De meeste leningen bestaan uit een persoonlijke lening (ruim 75%). Dat is natuurlijk niet zomaar: de rente van deze leenvorm is lager dan die bij het doorlopend krediet. Bovendien weerhoudt de persoonlijke lening je van de verleiding om opnieuw geld op te nemen. Bij Becam Financieringen sluit je een persoonlijke tegen een lage rente af.

Tip 2: vergeet autofinanciering via de dealer

Deze tip sluit naadloos aan op tip 1. Regel je een autofinanciering via de (officiële) dealer, dan ben je altijd duurder uit. De rentes liggen hier namelijk een stuk hoger. Hierdoor betaal je maandelijks veel te veel, dit geld kun je beter in eigen zak steken.

Tip 3: looptijd niet langer dan de levensduur van je auto

Ben je van plan om 5 jaar met je nieuwe auto rondrijden? Laat de looptijd van de lening dan zeker niet langer dan 5 jaar zijn, bij voorkeur zelfs iets korter. Je wilt tenslotte geen lening afbetalen voor iets wat je niet meer hebt. Bij Becam bepaal je zelf de looptijd, wel zo handig. Verkoop je de auto? Gebruik het geld voor de aanschaf van een nieuwe auto of los de lopende lening vervroegd af. Dit kan in veel gevallen kosteloos (boetevrij).

Tip 4: Vergeet de opties niet

Je hebt je oog op een te gekke nieuwe of iets oudere auto laten vallen. Koop je bij een particulier, dan betaal je een all-in prijs. Bij een dealer ligt dit net even wat anders. Zo betaal je extra voor opties als stoelverwarming, cruise control, alarm, wieldoppen en nog veel meer. Er is een hele waslijst aan opties en er blijven nieuwe gadgets bijkomen. Bekijk dus even hoe luxe je het wilt hebben en wat dit extra kost. Financier dit mee bij het afsluiten van een lening. Houd ook even rekening met de kosten voor het rijklaar maken: vanaf 2016 moet deze prijs in de verkoopprijs zitten. Er zijn echter altijd nog aanbieders die deze kosten apart in rekening brengen.

Tip 5: goed vergelijken bespaart veel geld

Hoe leen je geld voor een auto tegen de laagste rente? Door goed te vergelijken. Het aanbod is groot, hierdoor raak je vaak het overzicht kwijt. Ook nu weer vertrouw je op Becam, die samenwerkt met verschillende grote kredietaanbieders. Je ontvangt een offerte met een handig overzicht van de beste aanbieders. Ga voor de laagste rente en/ of de beste voorwaarden: zo ben je goed bezig. Neem de eerste afslag naar Becam en regel je autofinanciering.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen