Zoek

Autopech of auto total loss? Dit is de oplossing!

Er zijn van die zaken in het leven die nooit uitkomen, autopech is daar een heel goed voorbeeld van. Net wanneer je op tijd bij een afspraak moet zijn of haast hebt, zul je zien dat je auto het begeeft. Ook het moment dat je een autovakantie op de planning hebt staan is het niet echt fijn wanneer je bolide het begeeft. Heb jij autopech en wil je snel weer terug naar de weg? Dan hier de beste keuzes.

Total loss

De ergste diagnose die je als autobezitter kunt krijgen is dat je auto total loss is. Dan is er niets meer aan te doen en is het een kwestie van een nieuwe aanschaffen. Hier zijn grofweg twee keuzes; een nieuw-nieuwe of een auto die voor jóu nieuw is. Een occasion dus. In dat laatste geval zijn de kosten vaak lager maar het risico ook groter. Zo krijg je lang niet altijd garantie op je aankoop en kunnen er verborgen gebreken tevoorschijn komen. Een occasion aanschaffen is dan ook echt iets wat aan te raden is voor de autoliefhebber die er zelf ook voldoende kennis van heeft.

Stockwagen

Een begrip wat veel mensen niet kennen is dat van de stockwagen. Dit zijn compleet nieuwe auto’s die al helemaal gebouwd zijn. Ze zijn daarmee per direct beschikbaar bij een dealer. Hierdoor ontstaat de situatie dat je wél een echt nieuwe auto hebt, maar niet de levertijd. Het enige nadeel is dat je de auto niet helemaal naar eigen inzicht kunt samenstellen, maar door het ruime aanbod aan stockwagens bij sommige merken zal er altijd wel een exemplaar zijn wat dicht bij jouw droomauto in de buurt komt. Stockwagens zijn daarmee de perfecte oplossing wanneer je snel weer in een kwalitatief goede auto de weg op wilt.

Repareren

Natuurlijk is reparatie ook altijd nog een goede optie. Houd hierbij tegenwoordig wel rekening met de kosten en de waarde van de auto. Door de stijging van vaste lasten zoals brandstof en belasting kan het zijn dat het niet meer loont om enorm te investeren in de auto. Dan is het soms slimmer om het in te ruilen inclusief de schade en een nieuwe (stock)auto te kopen.

Kortom, houd bij een nieuwe auto rekening met een (minimale) levertijd van 4 tot 6 maanden. Wanneer je deze tijd niet hebt, is het aan te raden eens te kijken naar de markt van stockwagens wanneer je snel een nieuwe nodig hebt. Je zult versteld staan van de mogelijkheden en de snelheid waarmee ze geleverd kunnen worden!

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen