Zoek

Auto leasen: waar houd je rekening mee?

Een auto leasen is in veel opzichten een slimme keuze. Zo heb je geen hoge instapkosten en geniet je van de services die in begrepen zijn bij het leasecontract. Denk natuurlijk wel goed na over de stappen die je zet bij het leasen van de auto. Van de leasevorm tot de auto die je kiest: dit zijn onze tips.

Type lease

Denk allereerst na over de leasevorm. Je kunt immers op meerdere manieren een auto leasen. Heb je een bedrijf? Dan kun je de auto zakelijk leasen, wat ook fiscale voordelen met zich meebrengt. Maar ook privélease is steeds meer in opkomst. Zo kun je dus een auto leasen zonder dat je een bedrijf hebt, maar gebruik je de auto gewoon privé. Ook hierbinnen heb je meerdere vormen. Heb je de auto maar voor een korte periode nodig? Dan is private shortlease een uitkomst, om een auto bijvoorbeeld voor een paar maanden te leasen. Denk daarbij dus meteen goed na over de gewenste duur van het leasecontract. Hier is gelukkig van alles in mogelijk. Is de leaseperiode voorbij, maar wil je toch nog langer een auto leasen? Het is soms mogelijk om het contract nog te verlengen. Of je kunt eenvoudig een ander contract afsluiten – om zo zelfs weer in een nieuwere auto te rijden.

Type auto

Bij leasen heb je de keuze uit veel verschillende auto’s. Dit is bij iedere leasevorm zo, of je de auto nu kort of lang wilt gebruiken. Kies bij shortlease privé van EasyRent uit de beschikbare auto’s, die voldoen aan je wensen. Je kunt bij het leasen van een auto ook denken aan een specifiek merk. Kies bijvoorbeeld een auto van Audi, om comfortabel te kunnen rijden. Hoe wil je dat de auto eruitziet? Ga je voor een kleine stadsauto of juist een grote wagen? Jij kent je wensen en voorkeuren het beste. Het is in ieder geval handig als de auto ruim genoeg is. Optioneel ga je voor een auto die is voorzien van moderne technologie, want ook dit is steeds gebruikelijker. En wil je bijvoorbeeld op benzine rijden, of liever elektrisch? Je kunt dit allemaal alvast uitdenken.

Nieuw of occasion

Welk type auto je ook kiest, je kunt vervolgen nog bepalen of je de auto nieuw of tweedehands wilt leasen. In een nieuwe leaseauto heeft nog niemand anders gereden: jij bent dus de eerste chauffeur. Dat is natuurlijk een prettige luxe! Wil je toch wat meer een budgetproof keuze maken? Dan kun je ook voor occasion lease kiezen, waarbij je in een tweedehands auto rijdt. Vaak zijn deze auto’s nog als nieuw. De vorige chauffeur heeft er bijvoorbeeld een jaar in gereden, en de auto toen ingeruild voor een nieuwer model. Zo’n auto kan uiteraard nog prima een ronde mee – of zelfs meerdere rondes. Het is ook maar net wat je wilt besteden aan het leasen van een auto. Heb je de auto maar een korte periode nodig? Ook dan is een occasion vaak een slimme keuze, juist omdat het om een kort contract gaat. De auto is zo doorgaans per direct beschikbaar: je kunt er dus sneller in wegrijden. Perfect als er geen tijd te verliezen is!

Aantal kilometers

Doorgaans spreek je bij het leasecontract af hoeveel kilometers je in de auto mag maken. Denk hier vooraf alvast goed over na. Rijd je vaak dezelfde afstand, bijvoorbeeld van en naar je werk, of van en naar andere afspraken? Dan kun je vrij eenvoudig uitrekenen hoeveel kilometers je nodig hebt. Anders moet je meer een schatting doen: welke afstanden ben je van plan om te maken? Je kunt bij twijfel maar beter wat meer kilometers op je contract hebben staan, zodat je er niet zomaar overheen gaat. Zo houd je je gewoon netjes aan je contract. Een auto leasen zorgt voor gemak en comfort. Als je het leasen goed voorbereidt, beleef je er al helemaal veel rijplezier aan. We wensen je veel plezier op de weg!

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen