Zoek

Audi RS 6 TEST voor Motivatie Commitment en Succes

The new Audi RS6

Superb driving dynamics for superior sports feeling.

De nieuwe Audi RS6 is een compleet nieuwe rijbeleving, een superieure business class wagen met de technologie van een super sportwagen.

De 5.0FSI turbo V10, met 580 pk en 650nm. Met van 0 tot 100km/h in 4,6s en 0 tot 200km/h in 14,9s. Een breed toeren bereik van 1.500 tot 6.250 voor de koppel. Een power output van 580pk bij 6250 tot 6700 toeren per minuut. De auto is helaas begrenst bij 250km/h.Anders zou deze ver boven de 300 uitkomen. En een 6 traps tiptronic met snellere overbrengingen naar de motor. Nieuw het Sportvering met DRC=dynamic Ride Controle, met als optie de Sportvering plus met drie niveau’s inte stellen via het MMI. Standaard 19 inch en meerprijs de 20inch ( Deze zijn erg gaaf)in zilver en titaan look. En nog de 7 dubbelspaaks ook in 20 inch. Uiteraard krijgt deze auto een rijtje LED’s mee in de koplampen voor een streep van 10 stuks per koplamp voor en uiteraard achterlichten hebben deze ook maar dan in het rood, erg gaaf die daglichten en goed zicht voor de tegen liggers dat men gezien wordt. Jawel HIP en TRENDY. En  ten opzicht van de A6 Avant; ook andere voor en achterbumpers, Achterbumper met diffuser en extreem sportieve look, Lage lucht inlaten in de voorbumper, Character volle grill in zwart gelakt. Uitgebouwde wielkasten achter. Exclusieve nieuwe kleuren Sepang Blauw Monza zilver en Montery groen en nog 4 kleuren Phantom zwart Misano rood Daytona grijs en Mugello blauw, uiteraard ook te bestellen met Audi exclusive kleuren.

Het interieur het afgeplatte 3 spaaks sportstuurwiel met paddels en bediening voor radio en telefoon. Sportstoelen van het type schaal leuning en hoofdsteun uit een stuk met RS6 logo en leder alcantara combinatie. Inleg in Carbon, Mat geborsteld aluminium, Zwarte piano lak of grijs hout inleg. De cockpit heeft een pianaolak inleg om de meters en de MMI scherm, en uiteraard deur openers binnen met RS design.

De concurrent zijn Mercedes met de E 63 AMG 514 pk en BMW M5 met 507pk. Maar de Audi is heeft quattro dus onder alle omstandigheden de baas op de weg, om de krachten van de motor over te brengen op het wegdek. Uiteraard aan technische systemen als ESP ABS EBD EDL( electronisch differentieel met actief brake controle)en ASR zit er allemaal op. Als optie is er te vekrijgen de ceramische rem schijven.

Voor het eerst is er te verkijgen als optie de nieuwe sport suspension DRC genaamd, dit systeem kan men bedienen via het MMI systeem en kent 3 standen Comfort, dynamic en sport. Dat beteken dat je zelf kan instellen de character van de schokdempers. Het is wel prettig dat je comfortabel kunt rijden met je gezin of heel erg sportief met de RS6. Echt super dit systeem, de concurrentie heeft niet niet. En Audi bewijst dat je met een super sportwagen ook comfortabel kan rijden.

Het interieur wijkt natuurlijk ook af van de basis uitvoering met het opvallende  multifunktioneel 3 spaaks afgeplatte sportstuurwiel met paddels en bediening van de radio telefoon. Carbon inleg met om de MMI bedienig zilveren buttons voor Radio Telefoon Navigatie Car en Set up. Sportstoelen met dstandaard leder alcantara bekleding en uiteraard meer prijs volledig leder in diverse soorten en kleuren maar ook via Audi Exclusive zijn er veel optie mogelijkheden te verkrijgen. En natuurlijk de meter in een andere kleur. Staat weer erg koel. Je start de motor en de meters slaan gelijk uit. Hierbij krijg je een sportief gevoel en je dag is gelijk goed. Wat is deze auto ontspannend maar ook sportief te rijden, het geluid is net of er een straal jager aankomt. Sportief krachtig en super opzwepend voor een buiten staander. Perfect gesound tuned. Het sophisticated gevoel is helemaal aanwezig. Voor je muziek klanken is er het Bose systeem voor handen, bestel er als je blieft het Audi Music Interface bij voor je IPOD of MP3 speler en je kan heerlijk cruisen met je favouriete muziek.

Hieronder nog gelukkig wat opties zodat je hem helemaal in je eigen smaak kan krijgen;

Suede sportstuur en pookknop, Leder Nappa of Valcona, Sport suspension plus, de eerder genoemde 20 inch velgen 2 soorten en in ook in Titaan look, 20 inch ceramische schijven, Sportuitlaten in mat zwart, Adaptieve cruise controle, Adaptieve licht,Digitale radio of TV, Spraak dialoog, Bluetooth telefoon combinatie 3 soorten Handy bluetooth Telefoon voorbereiding plus ( smart phones ) en een vaste telefoon, Advanced key en Stoelen met memory stand.

Succes verzekerd. Voor meer info ga naar de Audi dealer bij u in de buurt.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen