Zoek

Audi 3e op Sebring


Audi kon z’n zegereeks in Sebring niet voortzetten. Van 2000 tot 2007 domineerde het Duitse merk met acht opeenvolgende overwinningen. Vannacht werd Audi tenslotte geklopt … door aartsrivaal Porsche.


Na problemen met de turbolader finishte de Audi R10 TDI van Allan McNish, Tom Kristensen en Rinaldo Capello op de vierde plaats, slechts vijf seconden achter de Dyson-Porsche.

Hoogste score, 3e plek LMP1 Audi Sport North America / Audi R10 TDI / Capello/Kristensen/McNish.

12 uren van Sebring
Allan McNish heeft het niet voor elkaar gekregen de 12 uren van Sebring opnieuw te winnen maar bracht zijn Diesel aangedreven Audi op een verdienstelijke derde plaats algemeen over de finish lijn, maar als eerste in zijn (LM P1)klasse.

McNish, 38, samen rijdend met Dindo Capello en Tom Kristensen, startte de race vanaf pole-position en finishte uiteindelijk 67.697sec achter de winnende LM P2 klasse Porsche van Romain Dumas/Timo Bernhard/Emmanuel Collard.

“wij hadden een zeer snelle auto maar helaas een probleem met de voorwielophanging rechts voor die eerst gerepareerd moest worden en dat kostte ons natuurlijk tijd. Daarna gebeurde er iets bizars, we moesten de remschijven vervangen. Iets wat nog nooit eerder nodig was!”
Ook dit probleem kostte ons weer tijd en zodoende lagen wij 3 ronden achter op de leider. Maar wij vochten ons terug naar voren
en eindigden binnen slagafstand van een ‘overwinning algemeen’.

Capello vocht zich in de eerste uren van de race een weg naar voren vanaf de 12e plaats nadat hij een stop and go penalty vanwege contact met een langzamere deelnemer had gekregen.

De 2 fabriek Audi’s waren in de eerste uren voor het eerst in de slag met de eveneens diesel aangedreven Peugeot die vooraan reed. Echter na 2,5 uur kreeg de Peugeot mechanische problemen en viel ver in het veld terug en eindigde als 12e algemeen en 4e in de klasse.

De 2 Audi’s wisselden regelmatig van positie totdat halverwege de race de Lucas Luhr/Mike Rockenfeller/Marco Werner R10 TDI 30 minuten verspeelde omdat de rechter Turbo vermogen begon te missen en vervangen moest worden.
Hun Audi verloor nog meer tijd toen 2,5 uur voor het einde van de race, Rockenfeller de bandenmuur opzocht en zo de achterkant van de Audi zo beschadigde dat de achter carrosserie en de rechter uitlaat vervangen moesten worden.
Hun Audi eindigde als 11e algemeen en als 2e in de eigen klasse.

Al met al toch een LM P1 1-2tje voor Audi!

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen