Zoek

Audi R10TDI Le mans, Allan McNish klokt snelste test tijd


De Diesel Audi van McNish rijdt de snelste tijd in de officiële test voor de Le Mans Series. Allan McNish heeft de ronduit snelste tijd neergezet in de tweedaagse officiële Le Mans Series test op Le Castellet in Zuid Frankrijk dat op 3 maart jl. eindigde. McNish, die racet in het European Sportscar Endurance Championship voor Audi dit jaar, klokte een tijd van 1:39.705 sec toen het wiel van zijn R10 TDI de finishlijn passeerde. De schot was de enige bestuurder die het lukte om de 1:40 sec. barrière te doorbreken op het 5,6 kilometer lange circuit Paul Ricard bij Marseille.


Wij konden een basisopstelling met de nieuwe specificatie Audi uitwerken voor 2008, bevestigde McNish die op de European Series overschakelt nadat hij de Amerikaanse titel van de Le Mans Series de laatste twee jaar heeft gewonnen. Ik was ook gelukkig met de nieuwe Michelin banden. Ik ben blij dat ik weer kan concurreren in de LMS dit geeft me de kans om in Europa opnieuw voor podium plaatsen te gaan. Alles bij elkaar, een goede eerste dag in de LMS en ik verheug me op eerste race in Barcelona volgende maand.

De test op Paul Ricard is de „roll-out“ voor het team van Audi Sport Team Joest Sportscars, voor de eerste 1.000 kilometerrace in Barcelona (Spanje) op 6 april. De twee onlangs voorbereide Audi R10 TDI Sportscars voltooiden afgelopen zondag in totaal 162 ronden (bijna 1.000 kilometer) zonder enige belangrijke problemen. McNish voegde zich bij zijn LMS mede-bestuurder, Dindo Capello (Italië), en Audi Sport Team Joest Alexandre Prémat (Frankrijk) en Mike Rockenfeller (Duitsland). Prémat in de „zusterauto“ plaatste de tweede snelste tijd met 1:40.777.

Alle vier de Audi bestuurders voltooiden verschillende programma’s en waren geïmponeerd door de 2008 specificaties van de Audi R10 TDI. Voor het seizoen van 2008, is de diesel aangedreven racewagen verder ontwikkeld. Deze omvatten ondermeer geoptimaliseerde aerodynamica, een lager gewicht en een herziene motor.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen